Raadslid Gerrit Vinke keert het CDA de rug toe

Raadslid Gerrit Vinke heeft het CDA de rug toegekeerd. Hij kon de onverkiesbare plaats (8) voor de komende raadsverkiezingen niet verkroppen. „Ik heb niet de waardering gekregen, die ik had verdiend”, vindt de inwoner van Tuk.

Gerrit Vinke: 'Ik had tegen het bestuur gezegd: als jullie mijn plek op 8 handhaven, dan doe ik niet meer mee.'

Gerrit Vinke: 'Ik had tegen het bestuur gezegd: als jullie mijn plek op 8 handhaven, dan doe ik niet meer mee.' Eigen foto

Het CDA heeft gekozen voor vernieuwing en het doorgeven van het stokje aan de jongere generatie. „Dat betekent dat de zittende generatie een stap terug moet zetten en hun plek aan het roer overdragen. Je hoopt dan dat die zittende generatie tevreden terugkijkt en spontaan ruimte geeft aan de jongere. Dat is helaas hier niet het geval. Gerrit Vinke heeft, nadat de voordracht voor de kieslijst bekend is gemaakt, zich teruggetrokken en zijn lidmaatschap van het CDA opgezegd. Dat betekent dat Gerrit geen lid meer is van de fractie van het CDA in de gemeenteraad van Steenwijkerland. Hij heeft besloten zijn zetel niet op te geven. Wij vinden het jammer dat het zo moet gaan”, schrijft Gradus Petter, voorzitter CDA-Steenwijkerland, op de website.