Raymond en Sjors zijn zondag vertrokken vanuit Scheerwolde met hulpgoederen naar de Oekraïense grens

Sjors en Raymond voor vertrek: bus en aanhanger zitten stampvol met ca. 6 ton aan voedsel en sanitaire/persoonlijke voorzieningen, voedsel en kleding. eigen foto

Zondagmorgen 6 maart om 6 uur vertrokken Raymond Veldman en Sjors de Boer vanuit Scheerwolde naar Hongarije (voor de grens van Oekraïne) voor een tocht van 18 uur. Ze besloten niet langer te wachten met rijden want de non profit organisatie Stichting Kinderen in Nood uit Bussum heeft veel goederen staan en niet de middelen om alles te kunnen verzenden.

Er zijn afgelopen dagen al diverse vrachtwagens naar Hongarije gereden en komende week zullen er nog meer volgen. Zaterdag laadden Raymond en Sjors een grote bus en aanhanger met ca. 6 ton aan voedsel en sanitaire/persoonlijke voorzieningen, voedsel en kleding.

Overvolle vluchtelingencentra

De tocht gaat naar Gusztav Fodor in Tizaszentimbre. Gusztav is dominee van de gereformeerde kerk en al 22 jaar vertegenwoordiger voor Stichting Kinderen in Nood voor Oekraïne en Hongarije. De hulpgoederen worden door Gusztav zelf overhandigd aan de vluchtelingen in de overvolle centra waar mensen wel 3 tot 4 dagen moeten verblijven zonder eten of verschoning.

Een prachtig gebaar van deze mannen die deze actie ondernemen en het risico durven te nemen. De brandstof wordt volledig door hun eigen bedrijven beschikbaar gesteld: Veldman Installatietechniek en Stuc & Afbouw de Boer.

Maandagnacht weer thuis

Maandagnacht hopen de heren weer heelhuids thuis te zijn. Via de facebook pagina van de stichting zijn Raymond & Sjors ook te volgen.

Meer informatie over de stichting: www.kindereninnood.nl


Nieuws

menu