Reünie voor inwoners en oud-inwoners van Blokzijl: Scholen open, foto-expositie en vertoning film

Blokzijl viert van zaterdag 10 tot en met zaterdag 17 september het feit dat de plaats 350 jaar geleden stadsrechten kreeg. Foto: archief Wilbert Bijzitter

Blokzijl viert van zaterdag 10 tot en met zaterdag 17 september het feit dat de plaats 350 jaar geleden stadsrechten kreeg. Het feestprogramma telt veel onderdelen, waaronder een reünie voor inwoners en oud-inwoners van Blokzijl.

Oud-inwoners van Blokzijl en uiteraard ook inwoners van Blokzijl zijn zaterdag 10 september van harte welkom. Om tien uur is de opening van de feestelijke festiviteiten bij de speciaal voor de gelegenheid in ere herstelde stadspoort aan de Kuinderstraat. Daarna gaan de reünisten naar De Ploats.

Daar is de ontvangst met koffie en brok. De basisscholen De Rolpaal en de Schutsluis zijn geopend zodat belangstellenden een kijkje kunnen nemen en herinneringen kunnen ophalen. Museum Het Gildenhuys is open, evenals de kerk. In De Ploats wordt een film over oud Blokzijl vertoond en is een expositie met foto’s van weleer. ‘Opgave voor de reünie is niet nodig’, aldus Klaas Steenbeek een van de organisatoren.

Het idee is dat de deelnemers aan de reünie blijven ‘hangen’ om ook een kijkje te nemen bij het middag- en avondprogramma dat onder meer ringsteken op de solex en het muziekfestival in diverse tuinen omvat.

Aftrap

Van 10-17 september staan er tal van activiteiten op stapel. De aftrap van de festiviteiten is zaterdagochtend 10 september om elf uur. Burgemeester Bats opent dan de, speciaal voor de gelegenheid gebouwde, poort aan de Kuinderstraat. In 1672 had Blokzijl op deze plek een stadspoort.

Een greep uit de activiteiten tijdens de feestweek: een muziekavond met als thema ‘Goud van oud’, optredens van bands om de Kolk en in diverse tuinen, een zogeheten pieremegoggel, een historische markt, ‘Heel Blokzijl Bakt’, en een groots muzikaal historisch spektakel. Het idee is dat veel festiviteiten op een drijvend podium in de Kolk worden gehouden.

https://350jaarstadblokzijl.nl/blokzijl-viert-van-10-tot-en-met-17-september-feest-rondom-stadsrechten/


Nieuws

menu