Rechtbank spreekt chauffeur ROVA vrij van verkeersmisdrijf na ernstig ongeluk in Vollenhove

Zwolle / Vollenhove - De chauffeur van de ROVA die met zijn vuilniswagen op de N331 in Vollenhove in botsing kwam met een andere vrachtwagen heeft slechts één verkeersfout gemaakt, en niet meerdere, zoals de beschuldiging van het Openbaar Ministerie tegen hem luidde. De rechtbank in Zwolle sprak hem vrij van een verkeersmisdrijf, en veroordeelde hem alleen voor een overtreding van de Wegenverkeerswet tot een voorwaardelijke boete.

De chauffeur van de Rova die met zijn vuilniswagen op de N331 in Vollenhove in botsing kwam met een andere vrachtwagen heeft slechts één verkeersfout gemaakt.

De chauffeur van de Rova die met zijn vuilniswagen op de N331 in Vollenhove in botsing kwam met een andere vrachtwagen heeft slechts één verkeersfout gemaakt. Jansema Media

De 33-jarige Jan van E. uit Tuk reed op 24 september vorig jaar op de parallelweg Oppen Swolle en wilde de provinciale weg oversteken. Daar kwam hij in botsing met een vrachtwagen, die hij ondanks goed uitkijken niet had gezien, vermoedelijk omdat die net in zijn dode hoek zat. Een enorme ravage was het gevolg, de cabine van Van E. was compleet losgeslagen, hij hing er zelf nog in, maar kwam er wonderwel goed van af. Erger was het gesteld met de vachtwagenchauffeur, die was tot grote ontzetting van Van E. gewond naar het ziekenhuis is gebracht met meerdere botbreuken en kneuzingen.

Geen voorrang

Nieuws

menu