Recordopbrengst veiling voor De Skulpe in Blankenham: 'Hiermee kunnen we het terras mooi aankleden'

Het was een zeer goed bezochte veiling, zaterdagavond in dorpshuis De Skulpe in Blankenham. Er werden bijzondere kavels geveild, met als voornaamste doel: een mooi opbrengst voor de Skulpe: voor de aankleding van het nieuwe terras. Dorpsbelang Blankenham is blij met de mooie opbrengst van 6.548,- euro. Nu kunnen er bankjes, plantenbakken en meer worden aangeschaft. Alles moet voor het komende zomerseizoen klaar zijn.

Vlnr: Hendrik Donker van Dorpsbelang Blankenham, Corry Neeleman van de veilingcommissie en beheerder Jurgen Koster bij de prijzentafel.

Vlnr: Hendrik Donker van Dorpsbelang Blankenham, Corry Neeleman van de veilingcommissie en beheerder Jurgen Koster bij de prijzentafel. Foto: Martijn Bijzitter

„Er komen hier heel wat toeristen langs, maar we willen natuurlijk graag dat ze even stoppen om wat te nuttigen op het terras”, zegt Hendrik Donker van Dorpsbelang. Jurgen Koster, sinds begin dit jaar beheerder in de Skulpe, is van plan in de zomervakantie in ieder geval elk weekend open te zijn. De Zuiderzeeroute voert fietsers tegenwoordig vanuit Kuinre door Blankenham, richting Blokzijl. „Hoe meer passanten, hoe beter dat voor De Skulpe is”, zegt Jurgen, die twee dorpshuizen in beheer heeft. Hij was al beheerder van het dorpshuis de Botter in Kuinre, maar zag een combinatie van twee dorpshuizen wel zitten. „Hier in Blankenham is het overdag rustig, terwijl in Kuinre juist overdag veel activiteiten zijn. Dus dat combineert prima.”

Nieuws

menu