Reeënzoektocht door De Weerribben

Staatsbosbeheer organiseert reeënexcursies door De Weerribben.

Staatsbosbeheer organiseert reeënexcursies door De Weerribben.

Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met rondvaartbedrijf Tiemen Vaartjes reeënexcursies door een van de mooiste plekken van Nederland: het natuurgebied De Weerribben. De start van de vaartocht is vanaf het Bezoekerscentrum De Weerribben aan de Hoogeweg 27.

Stap bij de schipper op de boot en vaar in het schemer mee door De Weerribben, op zoek naar reeën. Zo stil en langzaam mogelijk glijdt de speciaal gebouwde overdekte platbodem tussen de moerasbossen en riet- en hooilanden door. Het wordt langzamerhand steeds donkerder. De schipper weet waar de reeën zich meestal laten zien. Zo in de schemerperiode is de kans dat je reeën of ander wild ziet het grootst!

Datum: vanaf 1 april iedere woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond tot en met 14 mei. In verband met de schemer worden de juiste vertrektijden doorgegeven tijdens aanmelden. De vaartocht duurt 2 uur. Aanmelden bij het Bezoekerscentrum de Weerribben, telefonisch via 06-537 84 651 / 088-2843470 of via het e-mailadres Excursies-Weerribben@staatsbosbeheer.nl