Regenboog Steenwijkerland kijkt met trots terug op tweede Regenboogweek

Burgemeester Rob Bats en wethouder Trijn Jongman hesen de regenboogvlag op de Markt.

Burgemeester Rob Bats en wethouder Trijn Jongman hesen de regenboogvlag op de Markt. Foto: Martijn Bijzitter

Stichting Regenboog Steenwijkerland is trots op alle betrokken ondernemers, organisaties en vrijwilligers, die de tweede Regenboogweek mogelijk maakten.

Die vond plaats van 8 tot en met 15 oktober 2022. Het thema van dit jaar was ‘Laat van je horen!’. Stichting Regenboog Steenwijkerland wil benadrukken dat het mede dankzij de hulp van betrokken ondernemers en organisaties in Steenwijkerland tot zo’n mooi programma is gekomen.

Betrokken ondernemers

Er werden tal van kleurrijke activiteiten georganiseerd in deze week. Met dank aan de betrokkenheid en inzet van de verschillende organisaties is er een divers programma op poten gezet.

Albert Heijn Prinsenhoven had haar ontvangsthal gereserveerd voor de foto-expositie ‘Queer’. Er werd ingegaan op hoe het is om in de tijd van nu uit de kast te komen. Ook Luxor Cinemas Steenwijk draaide de voorpremière van de film El Houb tijdens de Regenboogweek. De zaal was bijna uitverkocht. Iedere tweede maandag van de maand wordt er een LHBTIQ+ film gedraaid. Uiteraard voor iedereen te bezoeken.

De Kringloopwinkel Steenwijk had ruimte beschikbaar gesteld om het Zero Flags Project tentoon te stellen. RTV SLOS had een Rainbow Radio Steenwijkerland programma opgesteld en ook mocht de themamiddag over geloof en LHBTIQ+ plaatsvinden in de Doopsgezinde kerk in Steenwijk.

De winkel van Linda Groenink in het centrum van Steenwijk werd tijdens de informatiemarkt dé plek om regenboogkleding te shoppen. In samenwerking met drag-queen Harley K. Winn was het een mooie, geslaagde dag. Het COC Zwolle en Stichting Vizier waren hier ook bij aanwezig.

Regenboogquizzen

Gedurende de week werden er twee regenboogquizzen georganiseerd in samenwerking met woonzorgcentrum Nijenstede van Zorggroep Noorderboog en Ouderenvereniging Oldemarkt en De Landerijen.

Dagcentrum De Slinger was in aanloop op de afgelopen Regenboogweek bezig geweest met het maken van versieringen en wordt het gesprek gevoerd over het onderwerp. Pand 17 in Vollenhove deed ook mee en ging met lettersoep het gesprek aan over LHBTIQ+. Samen met Sociaal Werk De Kop was de jongerenavond bedacht. Hier was GGD IJsselland ook bij aanwezig. Mede dankzij de De Buze was het afsluitende feest op zaterdag een succes.

Meer informatie: www.regenboogsteenwijkerland.n l