Regenboogvlag siert hele week Steenwijker toren; ook de fontein op de Markt in het centrum wordt in de regenboogkleuren gezet.

Regenboogvlag aan de Steenwijker toren

In de gemeente Steenwijkerland wordt deze week voor het eerst meegedaan aan de Regenboogweek. Vandaag (maandag) was de officiële start van de week. Aan de Steenwijker toren hangt sinds vanmorgen een grote regenboogvlag.

De vlag kwam tevoorschijn na een druk op de knop door burgemeester Rob Bats en een aantal jongeren van RSG Steenwijk. Wethouder Trijn Jongman hield een speech. Ook een aantal leerlingen van RSG Tromp Meesters was aanwezig.

De vlag blijft de hele week hangen. Ook de fontein op de Markt in het centrum wordt in de regenboogkleuren gezet. Ook dit is de hele week te zien. De week is georganiseerd door de Stichting Regenboog Steenwijkerland.

Regenboogviering in de Doopsgezinde Kerk

Zondag startte de Regenboogweek Steenwijkerland met een Regenboogviering in de Doopsgezinde Kerk in Steenwijk, met als voorganger Jolanda Molenaar, transgender en Pastor in opleiding. Het thema van de dienst verwees naar de roemruchte geschiedenis van een groot deel van Steenwijkerland, waarin ‘Luctor Et Emergo’ (ik worstel en kom boven) het centrale thema is.

Verder worden vandaag regenbooggebakjes bij de koffie in Nijenstede gepresenteerd en is vanavond de première van ANNE+ in Luxor Steenwijk. Ook andere bedrijven haken aan bij de Regenboogweek, zoals Pannenkoekboerderij Steenwijk, die de hele week koffie met regenbooggebak serveert.

Nieuws

menu