Regionale FNV huldigt 34 jubilarissen

De jubilarissen.

De jubilarissen. Foto: Jessica Dijkstra

Lokaal FNV ZW Drenthe – NW Overijssel heeft na een periode van twee jaar corona voor de tweede keer weer de jubilarissen kunnen huldigen. Het betreft de huldiging van de jubilarissen komende uit de gemeenten De Wolden, Meppel, Steenwijk en Westerveld.

In coronaperiode werden vooral mensen met een tijdelijk contract, uitzendkrachten en flexwerkers hard getroffen. „Samen met het kabinet en de werkgeversorganisaties hebben we onderhandeld over crisismaatregelen die werk en inkomen van mensen zoveel mogelijk hebben beschermd. Ook het vakbondswerk kreeg te maken met de gevolgen van de pandemie. Bijeenkomsten en acties gingen niet door en vakbondskantoren werden gesloten”, zegt Johan Logtenberg van FNV.

„Nu corona het dagelijks leven minder belast, hebben we een volgende uitdaging. De oorlog in Oekraïne legt – naast alle humanitaire verschrikkingen voor de bevolking – een behoorlijke druk op onze economie. Gas- en olieprijzen schieten omhoog waardoor boodschappen duurder worden, onze energierekening omhoog gaat en de koopkracht achteruit holt. Veel mensen kunnen in de knel komen. We krijgen veel vragen over de energietoeslag. Voor wie is de toeslag bedoeld en hoe krijg je die? Wat zijn de regels in mijn gemeente? Naast het geven van informatie helpen we ook bij de aanvraag van deze toeslag.”

Het aantal aanwezige jubilarissen bedroeg 34 en als volgt verdeeld: 25 jaar lidmaatschap: 14 jubilarissen; 40 jaar lid: 5 leden; 50 jaar lid: 10 leden; 60 jaar lid: 4 leden en 70 jaar lid: 1 jubilaris. De jubilarissen die niet aanwezig konden zijn wordt het insigne toegezonden of persoonlijk bij hen thuisgebracht.