Restaurant Seidel 'permanent gesloten'

De kerk, restaurant Seidel en de haven van Vollenhove.

De kerk, restaurant Seidel en de haven van Vollenhove. Foto: Willem Braam

Het doek lijkt definitief gevallen voor restaurant Seidel in Vollenhove. Vorige maand kwam het etablissement in het nieuws vanwege betalingsachterstanden. Ondanks dat Seidel niet bereikbaar is voor een toelichting, lijkt de zaak definitief gesloten te zijn.

De inboedel is verdwenen en de gordijnen aan het Kerkplein zitten potdicht. De website van het restaurant is uit de lucht, Google meldt ‘permanent gesloten’ en ook de menukaarten zijn verdwenen uit het glazen kastje naast de ingang. Op 19 april had het restaurant een kortgeding aangespannen tegen vereniging ‘Henrick de Keyser’, eigenaar van het eeuwenoude pand. Seidel had nog een achterstallige huur van 26.000 euro te betalen.

Tijdens de zitting troffen de eigenaar en huurder Seidel een betalingsregeling. Daarmee leek de toekomst van Seidel rooskleurig te worden. Advocaat Doornbos sprak dan ook de wens uit dat de eetgelegenheid nog lang behouden mocht blijven voor het stadje. Toch lijkt na 170 jaar het doek te zijn gevallen voor restaurant Seidel.