Ringrijderij rond Havenkolk

Ringrijderij in Blokzijl, met een span Friese paarden voor een rijtuig. Archieffoto Wilbert Bijzitter

Blokzijl staat alweer aan de vooravond van een prachtig evenement: de traditionele ringrijderij met uitsluitend authentieke voertuigen op zaterdagavond 13 augustus rond de Havenkolk in het centrum.

Na twee jaar geen ringrijderij te hebben georganiseerd in verband met coronamaatregelen, is de organisatie er toch weer in geslaagd om dit evenement weer op de kalender te krijgen. „We kunnen het publiek weer een prachtig deelnemersveld aanbieden,” weet Ludwig Lassche van de organisatie. „Tot op heden hebben 15 combinaties zich opgegeven, waaronder een vierspan pony’s van de heer Gosker uit IJhorst. Verder hebben wij bekende namen weer op de deelnemerslijst staan, waaronder Meine Woudsma uit Sint Nicolaasga, Wilco Zijlstra uit Munnekeburen, en uit onze omgeving zullen Allard Zwaan en Jos Mooijman met dochter uit Oldemarkt deelnemen. Ook Laura Giesen uit Kraggenburg zal voor de eerste keer met haar Haflinger meedoen en een authentieke marktwagen uit Zwitserland.” Er zijn voor de prijswinnaars weer een aantal prachtige bekers beschikbaar gesteld, waaronder eentje voor de winnaar met de meest behaalde punten. Een deskundige jury, welke bestaat uit een viertal personen en aangevuld met twee personen voor de beoordeling van het schoonste geheel, zal het geheel in goede banen leiden. Het evenement is gratis te bezoeken, maar de organisatie zal een vrijwillige bijdrage vragen voor het uit te geven programmablad; dit om een volgend jaar ook dit evenement weer te kunnen organiseren.

Meedoen kan nog

De Ringrijderij wordt dit jaar voor de 21e keer gehouden. De organisatie is dit jaar wederom in handen van de VTRB (Vereniging Toeristisch en Recreatief Belang Blokzijl), in samenwerking met de Friese Aanspanning. Er kunnen zich nog enkele combinaties opgeven, maar het maximum is 20 deelnemers. Voor opgave is het e-mailadres llassche@hetnet.nl of telefonisch via 0527-291514. De deelnemers moeten wel in het bezit zijn van een authentiek rijtuig en de deelnemers zelf moeten ook in een passend kostuum verschijnen alsook de steekster en eventuele bijrijders.

Nieuws

menu