Robot maait vanaf nu de voetbalvelden van VENO in Vollenhove

Een robotmaaier heeft veel voordelen. Zo hoeven er geen zware machines over het veld te rijden, vindt er geen uitstoot plaats tijdens het maaien of bij de aan- afvoer van machines. Foto: Aangeleverd

Uniek in de gemeente Steenwijkerland: vanaf vrijdag 3 maart is er een robotmaaier actief op de voetbalvelden in Vollenhove.

Dit project is ontstaan op initiatief van SV VENO en uitgevoerd door lokale bedrijven Teunis Miedema Tractoren en Machines (Vollenhove) en Strak Gazon (Blokzijl). De kwaliteit van de velden is hiermee in ieder geval de komende 5 jaar geborgd.

Rein van der Vecht, Peter de Boer en Wilco Boltje waren namens SV VENO kartrekkers van dit project en vertellen enthousiast: „SV VENO is een actieve voetbalvereniging. Met een vaste club vrijwilligers zetten wij ons in voor de vereniging. De kwaliteit en frequentie van het onderhoud van de voetbalvelden was een terugkerend gespreksonderwerp. Gezamenlijk hebben wij gekeken hoe dit beter zou kunnen. Wij kwamen hiervoor in contact met ondernemer Gebrand Smedes van Strak Gazon uit Blokzijl. Gerbrand maakte ons enthousiast voor een robotmaaier. Het inzetten van een robotmaaier bleek namelijk de oplossing voor de uitdagingen die wij hadden en zo is het balletje gaan rollen.”

Betere kwaliteit

Gerbrand Smedes van Strak Gazon uit Blokzijl vertelt: „SV VENO benaderde mij met de vraag of een robotmaaier geschikt zou zijn voor het maaien van de vier voetbalvelden in Vollenhove. Tot op heden verzorgde de gemeente Steenwijkerland het onderhoud van de velden in Vollenhove. Samen zijn wij aan het rekenen gegaan en hebben wij gekeken of een robotmaaier betere kwaliteit zou kunnen leveren voor hetzelfde geld. En dat bleek het geval. Eén robotmaaier kan in principe 5 voetbalvelden aan, dus er is zelfs nog ruimte om te groeien.”

Veel voordelen

Teunis Miedema van Teunis Miedema Tractoren en Machines vult aan: „Een gazon of voetbalveld laten maaien door een robotmaaier kent veel voordelen. Zo hoeven er geen zware machines over het veld te rijden, vindt er geen uitstoot plaats tijdens het maaien of bij de aan- afvoer van machines. De robotmaaier staat tenslotte altijd op het veld. Nog een voordeel: bij regen kan de robotmaaier gewoon doorgaan met het maaien van de voetbalvelden. Op deze manier bieden we continuïteit, omdat het veld altijd gemaaid kan worden wanneer dat nodig is. De maairobot gaat uit zichzelf weer terug naar het basisstation. De vrijwilligers bij de club zijn daarom niet druk met het opladen van de maairobot.”

Lokaal zaken doen

Rein van der Vecht van SV VENO: „Daar waar het kan willen wij als vereniging zaken doen met lokale bedrijven. Voor dit project waren wij blij verrast dat de kennis bij lokale bedrijven aanwezig was. Teunis Miedema uit Vollenhove en Gerbrand Smedes van Strak Gazon uit Blokzijl hebben SV VENO geholpen bij het gehele project.”

Inmiddels hebben ook andere sportverenigingen zich gemeld bij Strak Gazon en Teunis Miedema Tractoren en Machines. SV VENO was dus de eerste sportvereniging in de gemeente Steenwijkerland die voor een robotmaaier heeft gekozen, maar zeker niet de laatste.

Nieuws

menu