Roeivereniging ’t Diep organiseert - na een jaar van corona - de 22ste editie van de Weerribben Wieden Marathon en Toertocht

Brugwachter Ria doet de brug open bij Scheerwolde, zodat de roeiers niet hoeven te bukken en vol gas door kunnen. Foto: Wilbert Bijzitter

Een beter weekend kon roeivereniging ’t Diep zich niet wensen. Op de zaterdagochtend aan het begin van de Weerribben Wieden Marathon (WWMT) lag het water er als een spiegel bij. De zon brak door de mist en 21 boten vertrokken voor een route dwars door de Weerribben en Wieden, vanaf het Steenwijker Diep, richting Muggenbeet, het Giethoornse Meer, de Beulaker, terug de Weerribben in langs Nederland, Kalenberg en Ossenzijl. Een prachtige tocht van 55 km lang.

Op de zondag werd met 15 boten de toertocht van 33 km geroeid; ook die dag waren er weer volop vrijwilligers om de dag tot een succes te maken.

Nieuw was de coronacheck bij binnenkomst. Een groen polsbandje werd uitgereikt zodat duidelijk was dat de check was uitgevoerd. „Eigenlijk stelt het niks voor,” aldus Marleen Volkers, coördinator van de WWMT.

Prijzen voor de Oldenburger Ruderverein en de Zwolsche Roei- en zeilvereniging

Het organisatiecomité van ’t Diep kijkt terug op een zeer succesvol weekend. Met op de zaterdag prijzen voor de Oldenburger Ruderverein en de Zwolsche Roei- en zeilvereniging. De ploeg uit Oldenburg won overall, wat hen een dinerbon van Geertien in Muggenbeet opleverde. De dames van de ZRZV wonnen met een C2. Alle winnaars kregen een kortingsbon voor het gastroeien, zodat ze nog eens terug kunnen komen voor een tocht over de wateren van het Steenwijkerland.

Uitkijken naar de marathon in april 2022

De opkomst was door corona minder groot dan andere jaren. De WWMT wordt bovendien altijd in april gehouden, iets wat een kleinere opkomst ook kan verklaren. Het enthousiasme was er niet minder om en ’t Diep draait met deze kleinere setting alweer warm voor de marathon in april 2022 waarbij ze hoopt op de normale opkomst van zo’n 90 boten voor de marathon en 50 voor de toertocht. Na deze mooie 22ste editie kijkt ’t Diep hier in ieder geval weer naar uit.

Nieuws

Meest gelezen

menu