Rotary Steenwijk-Regio schenkt sportartikelen aan Voedselbank

Sjoerd IJzerman (voorzitter RC Steenwijk-Regio) overhandigt symbolisch de partij sportartikelen aan Gerrit Vinke van de Voedselbank Steenwijkerland. 

Rotary Steenwijk-Regio ondersteunt de Voedselbank Steenwijkerland met een speciale sinterklaas actie.

Op de foto overhandigt Sjoerd IJzerman (voorzitter RC Steenwijk-Regio) symbolisch de partij sportartikelen aan Gerrit Vinke van de Voedselbank Steenwijkerland.

De partij sportartikelen bestaat uit:

173 paar nieuwe voetbal- en kindersportschoenen;

75 paar paar turn/gymnastiek schoenen;

220 paar nieuwe winter(sport) sokken.


„Kinderen uit arme gezinnen zijn op het gebied van sport regelmatig slechter af dan kinderen uit welvarender gezinnen. Voor veel jongeren en jongvolwassen uit arme of probleemgezinnen is het kopen van sportkleding vanwege het ontbreken van financiële middelen lastig of niet mogelijk. Daardoor wordt er in deze groep (te) weinig gesport, waardoor achterstanden kunnen ontstaan op diverse gebieden”, zegt Pieter Bos van Rotaryclub Steenwijk-Regio.

Positieve eigenschappen

Sport en bewegen hebben een positieve invloed op gezondheid en leerprestaties van kinderen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. „Positieve aspecten van deelnemen aan sportactiviteiten zijn onder andere het maken van nieuwe vrienden, het ontwikkelen van een teamprestatie, het reguleren van emoties en het verbeteren van sociale vaardigheden. Persoonlijke voordelen van sportactiviteiten zijn het verbeteren van vertrouwen en discipline en het leuk vinden om te verkennen en bezig te zijn. Allemaal positieve eigenschappen, waaraan Rotary Steenwijk-Regio graag een bijdrage wil leveren”, vervolgt hij.

Wijn voor vrijwilligers

Ook gaat er dank uit naar de vele vrijwilligers die werkzaam zijn bij de Voedselbank Steenwijkerland. Daarvoor zijn als dank voor hun inzet 48 flessen wijn ter beschikking gesteld.

Nieuws

menu