Ruimte voor de bouw van een social sofa in Vollenhove gezocht

Een voorbeeld van een social sofa.

Een voorbeeld van een social sofa. Foto: Socialsofa.com

Een kleine groep mensen uit Vollenhove en omgeving is bij elkaar gekomen die het initiatief voor een social sofa wil aanjagen, voorbereiden en begeleiden. De groep zoekt een ruimte voor de bouw ervan.

Een social sofa is een landelijk project van betonnen mozaïek banken, dat op lokaal niveau wordt ontworpen en uitgevoerd. Voorop staat altijd het sociale aspect, dat mensen elkaar ontmoeten en dat er samen iets moois ontstaat.

De eerste stap is dus gezet en met de tweede stap is een begin gemaakt: de Belangenvereniging Vollenhove Stad is enthousiast over dit initiatief.

Voor de derde stap doet het team een oproep aan de inwoners: er wordt gezocht naar een ruimte in Vollenhove waar een kleine groep mensen gedurende een periode van ongeveer 3 maanden kan werken aan het mozaïeken van de bank.

„Het kan een begin worden van een nieuwe reis waarin we samen de wereld om ons heen een beetje leuker willen maken. Het sociale aspect staat hierbij voorop, van begin tot eind, met jong en oud. Iedereen doet mee”, zeggen de initiatiefnemers Marja Geerdink, Annette Groothuis en Rosanne Bakker.

Om het initiatief social sofa in Vollenhove te onderscheiden van andere reeds bestaande banken, is er tevens gedacht aan de kinderen van basisscholen. Hiervoor zijn andere modellen beschikbaar in de vorm van een poef.

Het Social Sofa Team kijkt uit naar reacties en is bereikbaar via socialsofavollenhove@gmail.com