Ruzig Volk geeft kleur aan Venegers

De piano-act met de broek op de enkels.

De piano-act met de broek op de enkels. Foto: Aangeleverd

Ze vermaakten het publiek drie avonden lang in dorpshuis De Wanne met hun voorstelling ‘Ruzig Volk heeft wat op te biechten’. Na een gedwongen pauze van vier jaar werden herkenbare anekdotes over het dorp afgewisseld met liedjes en filmpjes.

Door ziekte van enkele vaste spelers van de cabaretgroep moesten andere leden van de groep uit hun comfortzone stappen en verschenen dit jaar ook toneelmeesters, de visagiste, de tekstschrijfster en de muzikanten in acts op het toneel. Uit de lachsalvo’s van het publiek viel op te merken dat dat erg gewaardeerd werd.

René van Dalen ontfutselde als ‘chille’ pastoor geheimen over vreemdgangers en ongenoegen over fratsen als woke en genderidentiteit aan zijn parochianen.

De gemeente Steenwijkerland werd in een muzikale ceremonie op Raymond van het Groenewouds nummer Liefde voor muziek op de hak genomen. Het gemeentebestuur luistert niet, heeft weinig oog voor Wanneperveen en zadelt het dorp op met een ongewenst zonnepark op de grens met Meppel. Het dorp krijgt daar dan wel een vergoeding voor van de ontwikkelaars maar de zaal lag dubbel toen Colin Hoorn in de biechtstoel bekende dat het Dorpsbelang-rijk bestuur alvast geld uit die pot heeft geleend voor een camper of voor verbouwingen.

Ruzige quiz

Samen met Allard Olie speelde hij ook in een ontboezeming over drank- en drugsgebruik onder de jeugd, doorspekt met ouderwetse Drentse uitdrukkingen. Venegers die zich graag profileren op social media kregen extra belangstelling in een interactieve Ruzige quiz.

Tussen alle gein door was er een rustmoment tijdens het nummer Avond van Boudewijn de Groot, prachtig uitgevoerd door Josje Oostenbrink en Jens Hoorn.

Hoewel klassiekers als de piano-act met de broek op de enkels veel gelach opleverden waren toch vooral de stukken over de Venegers de smaakmakers van de avond.