Stichting VerkeersregelaarsBank Steenwijkerland heeft nu beroeps verkeersregelaars

Van links naar rechts: Leon Kors, Richard Damhuis, Willem van Beek en Jan Akse. Harrie Huisman

Door een wetswijziging dienen verkeersregelaars bevoegd te zijn van de Regeling Verkeersregelaars 2009. Het verkeer op de hoofdrijbaan van provinciale wegen buiten de bebouwde kom wordt geregeld door beroepsverkeersregelaars. Daarom heeft Stichting Verkeersregelaarsbank Steenwijkerland (SVBS) een aantal verkeersregelaars opgeleid tot beroepsverkeersregelaar.

Dit wordt een dure grap voor organisaties van diverse evenementen die gebruik maken van provinciale wegen. De opleiding wordt verzorgd door Gerard Prins van STeb. Deze opleiding heeft een duur van drie dagen en bestaat uit een dag theorie, een dag praktijk en een dag examinering.

De eerste dag van de opleiding krijgen deelnemers les in de theorie met een aansluitend theorie-examen. De tweede dag moeten deelnemers verkeer regelen op de kruising Hoogeveenseweg-Branderweg (nabij Isala ziekenhuis Meppel) en op de derde dag wordt het praktijkexamen ‘verkeer regelen’ afgenomen.

Het examen ‘verkeer regelen’ wordt afgenomen door politie Drenthe. De eerste geslaagde verkeersregelaars zijn Leon Kors, Richard Damhuis, Willem van Beek en Jan Akse.

Nieuws

menu