Sam (Voorpoort) wint Voorleeswedstrijd Vollenhove

De voorlezers en de jury.

Zodra het ook maar enigszins mogelijk was wat betreft de maatregelen, wilden de 3 scholen van Vollenhove graag weer hun Vollenhoofse Voorleeswedstrijd houden. Deze wordt altijd gehouden in de laatste week van de Kinderboekenweek. Dit jaar met het thema: “Worden wat je wil.”

De groepen 7 en 8 kwamen samen in de Burght en de winnaar van elke school las op zijn/haar mooist voor. Deze keer zaten in de jury: Henk van Heerde namens het CHC, Jan Henri de Lange namens de 4V’s en wethouder Jongman van de gemeente Steenwijkerland. De jury luisterde met aandacht naar de 3 voorlezers, daarbij werd o.a. gelet op verstaanbaarheid, emotie overbrengen, de zaal af en toe in kijken en stemgebruik.

Vol aandacht werd er geluisterd naar Tygo (St. Martinus) met het boek “Julius Zebra”, Sam (Voorpoort) met het boek “Achtste groepers huilen niet” en Nikki (Kompas) met het boek “Juf Braaksel en de geniale ontsnapping”.

Er is fantastisch gelezen. Winnaar werd Sam van de Voorpoort. Alle 3 de winnaars gaan nu richting de gemeentelijke voorleeswedstrijd en daarna wellicht de landelijke finale.

Nieuws

Meest gelezen

menu