Schrijver Adriaan Noordergraaf heeft geboeid publiek in bibliotheek Oldemarkt

De schrijver Adriaan Noordergraaf uit Oldemarkt vertelt over zijn tweede roman, De Zomer van Hermus, in de bibliotheek van Oldemarkt.

De schrijver Adriaan Noordergraaf uit Oldemarkt vertelt over zijn tweede roman, De Zomer van Hermus, in de bibliotheek van Oldemarkt. Foto: Aangeleverde foto

In de bibliotheek van Oldemarkt was woensdagavond de schrijver Adriaan Noordergraaf te gast. Hij nam het publiek mee in zijn nieuwste boek, De zomer van Hermus, het vervolg op Het boek Hermus. Noordergraaf komt uit Oldemarkt en heeft eerder al een kinderboek geschreven.

De boeken zijn verschenen bij uitgeverij van Warven. In het tweede boek wil theologiestudent Mirjam Hermus een bachelorscriptie schrijven over het verschil tussen godsdienstbeleving in de stad en het platteland en belandt in een klein dorp. Van schrijven komt niet veel omdat ze van het eerste moment terecht komt in allerlei vreemde situaties en raadselachtige zaken. Ook ontmoet ze wonderlijke figuren. Mirjam raakt meer en meer verstrikt en is getuige van een gruwelijk voorval. Tegelijkertijd ontdekt ze de magie en het goddelijke in de natuur en besluit dat als onderwerp voor haar scriptie te nemen.

De lezing is georganiseerd door Herma Rijkeboer, van de bibliotheek Kop van Overijssel. „Het was een leuke avond met een enthousiast publiek van 40 gasten. Die zaten heel aandachtig te luisteren. Het promoten van leesplezier is waar we dit voor doen. Het maakt niet uit wat iemand leest, als mensen maar lezen.”

Leesplezier

De komende tijd zijn er meer activiteiten in de bibliotheek, die het plezier in lezen benadrukken. Zo is er 28 april in Steenwijk van 10 tot 11 uur een Pop Up Leesclub. Onder het genot van een kop koffie kan er gepraat worden over het boek Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens. Op 2 mei is de Pop Up Leesclub in Vollenhove. Van 19.30 tot 21.00 uur staat dan het boek De wandelaar van Adriaan van Dis centraal.