Seniorensport Vollenhove weer opgestart met kleine groepjes

In kleine groepjes buiten sporten. Eigen foto

Seniorensport Vollenhove heeft al een lange geschiedenis achter de rug. Tot op een paar jaar terug was onze groep verbonden aan S.V. Flevo. Na het opheffen van deze sportvereniging en wat omzwervingen is de groep op initiatief van enkele vrijwilligers zelfstandig verder gegaan met sport en beweging voor ouderen vanaf circa 50 jaar.

In principe wordt er in het zalencomplex van De Burght te Vollenhove gesport, maar helaas kon dat deze winter niet doorgaan door de coronamaatregelen. Daarom is het sporten van de groep stilgelegd. Nu de maatregelen wat zijn versoepeld, wordt weer met een aantal groepjes van maximaal vier personen buiten gesport. Tot het moment dat de zaal weer open mag.

Naast het bewegen is bij deze seniorengroep het sociaal contact (nu nog op 1,5 m afstand) ook erg belangrijk, zeker in deze coronatijd. De groep nodigt alle oudere bewoners van Vollenhove en omgeving uit om in beweging te komen en zich aan te sluiten bij onze groep.

De sporters beginnen iedere dinsdagmorgen om 09.30 uur op het parkeerterrein van het zalencomplex De Burght in Vollenhove en – zolang sporten in de zaal nog niet kan - zijn ze dan een uurtje actief bezig in het park van Oldruitenborgh (zie foto). De eerste twee keer kun je vrijblijvend mee doen..

Voor meer informatie: Jaap Lindenberg tel. 0527-243156 of Jan Verhoef tel. 0527-242415.