Sietse en Geertje Post uit Blokzijl zijn 65 jaar getrouwd

Sietse en Greetje Post uit Blokzijl zijn 65 jaar getrouwd. Foto: Wilbert Bijzitter

Sietse en Greetje Post uit Blokzijl vierden gisteren hun 65-jarig huwelijk. Het echtpaar kreeg bezoek van burgemeester Rob Bats die de felicitaties kwam brengen.

Sietse Post (92) is geboren in Nijensleek, Geertje (88) is geboren in Steenwijk. Het stel heeft elkaar 65 jaar geleden ontmoet toen Sietse over de Steenwijker markt liep en daar de broer van Geertje sprak. Sietse stelde de broer wat vragen, en trof Geertje later op de Steenwijker markt. Op 23 februari 1957 gaven ze elkaar het ja- woord in gemeentehuis Rams Woerthe.

Het echtpaar ging in Scheerwolde wonen, waar in 1960 hun dochter Gerda werd geboren. Sietse en Geertje hebben een dochter, een zoon en één kleindochter.

Poppenfabriek en beschuiten

Sietse werkte eerst op de melkfabriek in Giethoorn, daarna heeft hij nog een baan gehad bij de poppenfabriek firma Harry Nolles (poppenrijk) in Steenwijk. In 1961 verhuist het gezin naar Blokzijl. In 1963 wordt daar zoon Reinder geboren. Sietse werkte in Blokzijl bij de gemeente als chauffeur op de vrachtwagen. Gemeente Blokzijl richtte een brandweergroep op, waarna Sietse ook chauffeur op de brandweerwagen werd. Door gezondheidsklachten moest Sietse al op 46-jarige leeftijd stoppen met werken.

Geertje werkte op de beschuitenfabriek ‘De Beuk’ in Tuk. Daarna werkte ze bij Ketel, een confectiefabriek in Steenwijk. Later ging Geertje ook naar de poppenfabriek in Steenwijk. Hier werkten Sietse en Geertje veel samen.

In 2015 verhuisde het echtpaar naar een levensloopbestendige woning aan de Burgemeester ten Cateweg in Blokzijl. „Het is daar heel goed toeven, met ruim zicht over de landerijen met schapen. In de winter zie je geen dieren en is het rustig, maar als er een laag sneeuw ligt zie je de kinderen sleetje rijden vanaf de dijk”, laat het echtpaar weten.

Nieuws

menu