Sint Bernardusschool bestaat 100 jaar; feestweek uitgesteld tot volgend jaar voorjaar

Op 15 december bestaat de Sint Bernardusschool 100 jaar. Het komende jaar zijn er daarom allerlei activiteiten. Als aftrap daarvan had de katholieke school een feestweek gepland. Helaas heeft de feestcommissie die afgelast in verband met de aangescherpte coronamaatregelen.

De Sint Bernardusschool bestaat deze maand 100 jaar, maar de jubileum-festiviteiten zijn verschoven naar komend voorjaar.

De Sint Bernardusschool bestaat deze maand 100 jaar, maar de jubileum-festiviteiten zijn verschoven naar komend voorjaar. Foto: Wilbert Bijzitter

Workshops breien, punniken en linoleum snijden, liedjes zingen van vroeger en schrijven met inkt uit een potje. Al deze activiteiten had de feestcommissie van de Sint Bernardusschool op het programma gezet. De kinderen en leerkrachten zouden bovendien gekleed in de dracht van de vorige eeuw naar school komen en met z’n allen op de foto gaan. Directeur Simone Slager moet echter meedelen, dat al die feestelijkheden geschrapt zijn. „Heel wat opa’s en oma’s zouden meehelpen en met het oplopende aantal coronabesmettingen willen we hen niet in gevaar brengen,” legt ze uit.

Reünie