Sinterklaas komt zaterdag aan in Blokzijl

Intocht Sinterklaas in Blokzijl. Foto AletteHolmanFotografie

Zaterdag 19 november: donkere luchten komen boven Blokzijl drijven, de avond zal invallen en waar het op een zomerse dag goed toeven is met een boot is de havenkolk nu bijna uitgestorven. Een enkele eend of vogel trotseert het koude water. Dan komen daar ineens de lichtjes rondom de kolk en worden er door diverse bewoners de kaarsjes aangestoken, het wordt weer warm… warme sferen wel te verstaan. Blokzijl is in opperste concentratie op wat hen te wachten staat….. De klok zal weldra 6x slaan.

Het publiek staat op de kade te popelen van ongeduld. Al lang niet meer alleen de kinderen en ouders uit Blokzijl, nee van heinde en verre komen ze om dit sfeertje maar niet te mogen missen. Horen we daar de welbekende klanken al, of toch niet…. Het blijft altijd spannend, maar zoals de beste man zelf zegt, het komt altijd goed. We gaan er vanuit dat het dit keer ook niet mis kan gaan.

Het rode vuur wordt ontstoken en vanuit de mist die daaruit ontstaat komt hij dan toch aan. Daar staan ze al te zwaaien en te trappelen van ongeduld, de Pieten!! En ja hoor daar middenin zien we hem statig staan. Sinterklaas!! Zo zien we het graag en we horen een zucht van opluchting uit het publiek en de zangkunsten van iedereen zal weer gehoord worden.

Dit klinkt toch allemaal als een sprookje, maar in Blokzijl is het werkelijkheid, en daarmee is het nog niet op. Na het welkom op de steiger door wethouder Melvin Smit zal Sinterklaas op zijn paard nog een prachtige rondrit door Blokzijl beleven. Overal kleine lichtjes zullen er schijnen en met het geluid van de Banda Petes voorop gaat het allemaal beginnen. Een groet aan de ouderen in de Zaaier en Vierhoek wordt natuurlijk niet vergeten en dan hopen we met zijn allen dat de Banda Petes nog een leuke show voor ons in petto heeft halverwege de tocht.

De rondrit zal eindigen in MFC de Ploats, waar iedereen welkom is om een praatje, een fotomoment, of bijvoorbeeld een liedje te gaan zingen voor Sinterklaas. Een dansje met de pieten maken moet er vast ook nog wel in zitten. De prijsuitreiking van de kleurplaten welke in de week voorafgaand zijn uitgedeeld op de scholen en van de grote verloting zal ook hier plaatsvinden. Loten zijn op de avond bij de ingang van de Ploats nog te verkrijgen. En dan kan het zomaar zijn dat je nog met een mooie prijs naar huis gaat ook. De Sinterklaas Commissie Blokzijl is er al helemaal klaar voor en heeft er al een beetje buikpijn van. Het zal toch niet zo zijn dat Sinterklaas……. Krijgen jullie ook al kriebels in de buik? Zaterdag 19 november rond 17:45 uur wanneer het programma aanvangt zullen we het weten.

Nieuws

menu