Solexclub Tjop Tjoppers uit Tuk houdt een solextreffen en gaat racen

De volle vaart er in. Archieffoto Wilbert Bijzitter

Solexclub Tjop Tjoppers houdt volgend weekend een Solextreffen én Solexraces. Het Solextreffen begint vrijdag 30 september in Buurthuis Basse met de traditionele vlagceremonie terwijl het Wilhelmus wordt gespeeld.

De vlag van de Tjop Tjoppers wordt om 21.00 uur gehezen. De voorzitter van de solexclub, Henk Kranendonk houdt dan een toespraak, waarna het solextreffen officieel kan beginnen. Er is die avond muzikaal vertier met Klompen Mark en Krullen Kees gevolgd door Klaas de Platenbaas, met zijn collectie nostalgische muziek.

Zaterdagmiddag, 1 oktober is er een ‘solextoggie’ dat door de regio gaat en om 13.00 uur van start begint. Drie uur later worden de Tjop Tjoppers weer terug verwacht bij het buurthuis voor de familiedag. Daar kunnen zij zich wagen aan de solexbehendigheidswedstrijd en voor de kleinsten zijn er een grabbelton en luchtkussen. ’s Avonds is er muziek van Wildeboer.

De volgende dag staat de 21ste editie van de solexrace op het programma, rondom café De Karre in Tuk. Er zijn diverse klassen en er komt een Solex-stuntteam. Jannes Mulder is speaker. Ook dit jaar wordt de Wrak van de Weg gekozen en is er een verloting. Binnen en buiten staan schermen om de Formule 1 race in Singapore te volgen. Na afloop is het rennersbal met Mouldy-T.

Nieuws

menu