Soroptimisten Kop van Overijssel zetten zich in voor vrouwen en meisjes: Cheques voor stichting Ikunda en Het Vergeten Kind

De Soroptimisten Kop van Overijssel overhandigden een cheque aan Stichting Ikunda, die zich inzet voor meisjes en jonge vrouwen in Tanzania. Foto: Aangeleverde foto

De dames van de Soroptimisten Kop van Overijssel zetten zich in voor de rechten van meisje en vrouwen, wereldwijd. Zij zijn onderdeel van de grootste organisatie van vakvrouwen ter wereld. De club van Kop van Overijssel ondersteunt diverse projecten, ook lokaal. Elke twee jaar staan twee doelen centraal.

De afgelopen periode is onder meer geld ingezameld voor Stichting Ikunda. De vrouwen van Soroptimisten De Kop van Overijssel hebben onlangs een cheque overhandigd van € 1.500 aan Daynes Moshi, de oprichtster van Stichting Ikunda. Deze stichting zet zich in om de positie van meisjes en jonge vrouwen in Tanzania te verbeteren door goed onderwijs mogelijk te maken.

Door armoede krijgen jongens voorrang als het gaat om onderwijs en zijn scholen een onveilige plek voor meisjes omdat ze daar slachtoffer kunnen worden van seksueel – of lichamelijk geweld. Stichting Ikunda biedt rechtstreeks hulp door onder meer het schoolgeld te betalen, boeken, schrijfgerei en bijvoorbeeld schooluniformen. Daarnaast biedt de stichting een veilige leefomgeving en psychosociale hulp aan meisjes en jonge vrouwen en hun families. Naast Stichting Ikunda is er dit jaar ook € 2.000 gedoneerd aan Stichting Het Vergeten Kind, het andere doel van De Kop van Overijssel van de afgelopen 2 jaar.


Twee doelen, twee jaar

De Soroptimistenclub De Kop van Overijssel selecteert iedere 2 jaar twee doelen, waarbij de positie en rechten van vrouwen en meisjes/kinderen centraal staat. Voor de komende 2 jaar zijn dat Fier en Kinderfonds MAMAS. De dames van de club zetten zich in door activiteiten te organiseren waar geld mee ingezameld wordt, zoals bijvoorbeeld Orange the World dat in november weer plaatsvindt.


Ook dicht bij huis

Maar veel dichter bij huis helpen de dames van de club De Kop van Overijssel ook de vluchtelingen uit Oekraïne in de gemeente Steenwijkerland. Zo geven zij onder meer praktische hulp zoals Nederlandse taalles voor een groep in Huis ten Wolde, hebben zij een vrouw en haar kinderen naar Groningen gebracht, vanwaar zij verder kon reizen om haar gewonde man in Oekraine te bezoeken en doneren laptops, fietsen en allerlei verzorging- en hygiëne producten aan de vluchtelingen.

De Soroptimisten Kop van Overijssel komen graag in contact met enthousiaste vrouwen om samen de schouders eronder te zetten en verschil te maken. Kijk op www.soroptimist.nl voor meer informatie.

Nieuws

menu