Spiekerdorp Wanneperveen doet mee met gondelvaart Dwarsgracht

De groep Dwarskrachten met De Verbroedering.

De groep Dwarskrachten met De Verbroedering. Foto: archief Wilbert Bijzitter

Gondelvaart Dwarsgracht heeft er een nieuwe gondelbouwer bij: het Spiekerdorp uit Wanneperveen.

Dit voorjaar is een nieuw bestuur van de vereniging ‘Nederland van Oranje’ in Dwarsgracht vol energie gestart en die heeft voldoende gondelbouwers enthousiast gemaakt om weer een gondel te bouwen en daarbij ook nieuwe elementen aan de feestweek toegevoegd.

„Niet alleen achter de schermen, ook voor de schermen wordt al druk gewerkt door de gondelbouwers. Voor de gondelbouwers begint het met het bedenken van een thema, daarna het ontwerp van de gondel, de aankleding, de verlichting en niet te vergeten entertainment. Want de bouwers willen de bezoekers op een ludieke wijze vermaken. Niet alleen op 29 juli is het feest, ook bij de voorbereiding is er al veel gezelligheid en saamhorigheid bij de gondelbouwers. Dit jaar doet het Spiekerdorp uit Wanneperveen ook mee met een gondel”, zegt Siberta Hassing van vereniging Nederland van Oranje.

Tijdens Spiekerdorp timmeren, zagen en bouwen kinderen er 3 dagen op los. Siberta Hassing: „Een mooie manier om deelnemers aan het Spiekerdorp ook kennis te laten maken met de Gondelvaart.”

De entreebewijzen voor de gondelvaart zijn vooraf te koop als e-ticket via de website www.gondelvaartdwarsgracht.nl . “Geen gedoe meer bij de ingang met betalen, gewoon de e-ticket laten zien, auto of fiets parkeren en vervolgens een mooie plek langs de waterkant van Dwarsgracht zoeken.”

Feestweek

Donderdagavond 27 juli verlichten bijna alle bewoners van Dwarsgracht hun tuinen. Vrijdag 28 juli staat in het teken van de Trekkertrek Familiedag, met naast de trekkertrekraces leuke activiteiten zoals knutselen en spelletjes voor de kinderen. ’s Avonds is de traditionele feestavond in de feesttent met een gevarieerd programma.

Zaterdag is er voor het eerst een streekmarkt. Deze start om 16.00 uur. Vanuit De Otterskooi is er op diverse plaatsen in het dorp catering. Vanaf 19.00 uur is er een gevarieerd voorprogramma. Om 20.00 uur is de afvaart bij daglicht vanaf Dwarsgracht Zuid en om 21.30 uur is de afvaart van de feeëriek verlichte gondels, vanaf Dwarsgracht Noord (bij De Otterskooi). Om 22.00 uur is het Gondelbal in de feesttent en worden de prijswinnaars van de gondelvaart bekend gemaakt.

Zondag 30 juli vindt in de middag de prijsuitreiking met de bekers plaats en er wordt afgesloten met een barbecue.