St. Martinusschool doneert aan Stichting Present; hulp voor vluchtelingen uit Oekraïne tijdens Paasviering

De kinderen van de St. Martinusschool hebben 1129,45 euro opgehaald tijdens de voorjaarsmarkt die 8 april is gehouden. De opbrengst gaat naar kinderen uit Oekraïne die nu in de gemeente Steenwijkerland wonen.

De kinderen van de St. Martinusschool hebben 1129,45 euro opgehaald tijdens de voorjaarsmarkt die 8 april is gehouden. De opbrengst gaat naar kinderen uit Oekraïne die nu in de gemeente Steenwijkerland wonen. Foto: aangeleverde foto

De St. Martinusschool vierde na twee jaar pandemie weer een Paasviering in de Katholieke kerk in Vollenhove. Fijn om eindelijk weer samen met ouders en andere belangstellenden Pasen in de kerk te kunnen vieren.

Alle groepen hebben iets voorbereid voor deze viering. Van mooie liedjes tot verhalen over Pasen. Centraal staat het boek “de Koffer” van Chris Naylor-Ballesteros, een prentenboek met een hartverwarmend verhaal vol hoop en vriendelijkheid over hoe we omgaan met mensen in nood. Een verhaal over een vluchteling, die alles achter heeft moeten laten.

Stil staan bij de vastentijd

In de periode voor Pasen staan de kinderen van de St. Martinusschool stil bij de vastentijd. „Onze kinderen hebben het over het algemeen best goed op school en thuis, maar er zijn ook andere kinderen, die het niet zo goed hebben, die niet naar school kunnen”, aldus een leerkracht van de St. Martinusschool.

De gedachten gaan uit naar de vele vluchtelingen uit Oekraïne. De kinderen van de St. Martinusschool willen deze kinderen graag helpen. Daarom is er op 8 april een voorjaarsmarkt georganiseerd, waar zelfgemaakte spullen verkocht zijn. De opbrengst van de markt wordt tijdens de viering bekend gemaakt en gedoneerd aan Stichting Present uit Steenwijkerland. Deze stichting zorgt er bijvoorbeeld voor, dat vluchtelingenkinderen in Nederland geholpen worden, door ze te voorzien van teken -en knutselspullen, door het organiseren van uitjes, zoals het halen van een ijsje, het verzorgen van een verjaardag of het zoeken van paaseitjes.

Cheque van € 1129,45

Twee kinderen van de St. Martinusschool overhandigen vol trots een cheque van € 1129,45 aan Theo Leferink van Stichting Present. Terecht dat de kinderen trots zijn, want dit geld is vorige week in één uur opgehaald tijdens de voorjaarsmarkt. En met dit geld kunnen heel veel kinderen in gemeente Steenwijkerland uit Oekraïne geholpen worden.