St. Martinusschool in Vollenhove viere het feest van het licht. Leerlingen uit alle groepen trekken samen op met lampion en brengen het licht in de stad

Leerlingen van de St. Martinusschool in Vollenhove vieren het feest van Sint Maarten in de kerk. Foto St. Martinusschool

De dag van Sint Maarten staat voor de St. Martinusschool in Vollenhove symbool voor delen en zorgen voor elkaar. “Elk jaar staan we bewust stil bij de dag van onze naamdrager. Dat doen we door het met iedereen te vieren”, zegt directeur Jeanette Masteling.

Ruim voor het feest van Sint Maarten wordt er al op school gewerkt aan een lampion. Dat doen de kinderen tijdens creatieve ateliers onder begeleiding van diverse ouders. Jeanette: „Tijdens de ateliers zitten kinderen uit allerlei groepen door elkaar, van groep 3 tot en met groep 8. Zo kunnen alle leeftijden elkaar ontmoeten en leren van elkaar. Ieder kind kiest zijn favoriete lampion en laat zien wat ze kunnen. In één van de ateliers konden ze zelfs een lampionontwerp maken.”

Op Sint Maarten wandelden alle kinderen en leerkrachten vanuit school naar de katholieke kerk in Vollenhove om het feest van Sint Maarten samen te vieren. Natuurlijk met lampion! Tijdens de viering kwam traditiegetrouw het verhaal van Sint Maarten aan bod. De kinderen lazen gedichten voor en er werd volop gezongen. „Het was weer een mooi feest, waarbij we de diepere betekenis van het verhaal van Sint Maarten én zijn licht konden delen”, aldus Jeanette.

Nieuw Clarenberg

Na de viering gingen de kleinsten van groep 1 tot en met 4 naar Nieuw Clarenberg in Vollenhove. Daar ging het feest nog eventjes verder. In de ontmoetingsruimte hebben ze met de oudere mensen gezongen en hun mooie lampionnen trots laten zien. Ook daar deelden jong en oud het feest van het licht.

Nieuws

menu