Stadsmuseum Vollenhove weer open

De Vollenhoofsche Bol. Foto: Stadsmuseum Vollenhove

Het Stadsmuseum Vollenhove aan de Bisschopstraat 36 opent zaterdag 2 april weer de deuren voor bezoekers. Er zijn enkele ruimtes opnieuw ingericht. Daardoor kan er een beter beeld worden gegeven van de bloeitijd van de visserij in Vollenhove, met extra aandacht voor de kledij en sieraden van de Schokkers die, toen ze in 1859 Schokland moesten verlaten, naar Vollenhove trokken en de visserij een ‘boost’ gaven.

Wisselend wordt er in ‘Beeld en Geluid’ ook een expositie ingericht door plaatselijke verenigingen. Als eerste het Visserskoor. Het Vollenhoofsch Visserskoor is opgericht in mei 1994 en bestaat uit een groep enthousiaste zangers en muzikanten. Het koor brengt prachtige Nederlandstalige zeemansliederen ten gehore en treedt regelmatig op tijdens dorpsfeesten, havendagen en op talloze andere gelegenheden. Ze worden muzikaal begeleid door accordeons, gitaar en drums.

Door corona moesten de vorig jaar geplande lezingen uitgesteld worden. Nu kan het weer! De eerste lezing is op donderdag 14 april: ‘Weten wa’j zegt’. Oud-Vollenhovenaar dr. Harrie Scholtmeijer vertelt over de geschiedenis van streektaal. Henk van Heerde geeft twee lezingen: op woensdag 20 april ‘Vollenhove in oude foto’s’ en op donderdag 21 april ‘Stadsboerderijen in Vollenhove’. Aanmelden voor de lezingen kan via reserveringen@chcvollenhove.nl of telefonisch tijdens openingstijden via 244413. Het museum is geopend van woensdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Maandag open van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Nieuws

menu