Startsein voor landelijke actie 'Geef kleur door' in Nederland: 'Mensen eten meer groente en fruit als ze het zien! Dus zet een fruitmand op tafel en snoeptomaatjes op het aanrecht'

De buurtschap Nederland kreeg zaterdag een belangrijke rol toebedeeld; hier vond namelijk de aftrap plaats voor de landelijke ‘Geef kleur door’ campagne. De opening van de Geef-kleur-door-straat in Nederland was meteen de start van de actie waarbij elke Nederlander de kans heeft om iemand blij te maken met een kistje vol verse groenten en fruit.

De feestelijke opening van de Geef-kleur-door-straat met speciale gasten zoals tv chef Nadia Zerouali. Ook wethouder Trijn Jongman en gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher waren aanwezig bij de officiële opening.

De feestelijke opening van de Geef-kleur-door-straat met speciale gasten zoals tv chef Nadia Zerouali. Ook wethouder Trijn Jongman en gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher waren aanwezig bij de officiële opening. Foto: Wilbert Bijzitter

Het is dit jaar Internationale VN Jaar van Groenten en Fruit. De campagne wordt ondersteund door de provincie Overijssel en de gemeente Steenwijkerland. „Ik merk dat er al een verandering gaande is”, zei wethouder Trijn Jongman bij de opening van deze speciale ‘straat’. „Bij een recente diploma-uitreiking werden er kleine gebakjes met heel veel fruit geserveerd, in plaats van alleen maar zoetigheid.” Zij nomineerde ter plekke een school in Steenwijk-west voor een kistje groenten en fruit.

‘Weten waar je eten vandaan komt’