Steenwijk en Blokzijl in Top 50 mooiste vestingstadjes

Toenemende verkeersstromen, nieuwbouw van woningen, zonneparken, toerisme, behoud historische kern, openbare ruimte, wonen voor onze jongeren. Het is daarom van belang deze ontwikkelingen in te passen in een visie over de toekomst van Blokzijl en omgeving op langere termijn.

Toenemende verkeersstromen, nieuwbouw van woningen, zonneparken, toerisme, behoud historische kern, openbare ruimte, wonen voor onze jongeren. Het is daarom van belang deze ontwikkelingen in te passen in een visie over de toekomst van Blokzijl en omgeving op langere termijn. Archieffoto: Wilbert Bijzitter

Steenwijk en Blokzijl staan in de Top 50 allermooiste vestingstadjes.

De ANWB hield de verkiezing ‘allermooiste vestingstad’. De stemmers konden kiezen uit een van de 40 voorgeselecteerde vestingsteden (onder andere Blokzijl) óf zelf een stadje aandragen dat niet op de lijst voorkwam (Steenwijk). Bijna 70.000 mensen gaven aan die oproep gehoor. Gorinchem is door de jury gekozen tot de allermooiste vestingstad.

Nederland heeft meer dan 160 vestingsteden, maar de mooiste 50 staan in het nieuwe boek ‘De allermooiste vestingsteden van Nederland’. Een boek vol prachtige foto’s, historische achtergronden, praktische informatie, lokale gewoontes en regionale gerechten. Je kunt het boek vanaf donderdag 19 augustus kopen of bestellen , het kost €18,99 (ledenprijs, € 19,99 voor niet-leden).