Steenwijkerland huldigt kampioenen van 2020 en 2021: SV Steenwijkerwold sportploeg, Jeffrey Buis sportman en Marion Tuin sportvrouw

Sportverkiezingen Steenwijkerland 2020/2021. Winnaars en genomineerden op het podium. Foto: Wilbert Bijzitter

Motorcoureur Jeffrey Buis uit Steenwijkerwold werd maandagavond tijdens het sportgala van Steenwijkerland uitgeroepen tot sportman van de gemeente. Buis werd in 2020 wereldkampioen en in 2021 derde in de World Supersport 300 klasse.

Tri-atlete Marion Tuin uit Steenwijk veroverde de titel van sportvrouw, en Sv Steenwijkerwold (voetbal) mag zich sportploeg van 2020-2021 noemen.

Boaz Maximov (karten), Jasper Krommenhoek (schaatsen) en Chris van der Walle (Start’78) werden gekozen tot sporttalent. Kees Groen uit Steenwijk is uitgeroepen tot sportambassadeur. Wilco Boltje van VENO is sportvrijwilliger van 2020-2021,en Patrick Hoogendijk (zwemmen en krachttraining) is sporter met een beperking. De 50-plus sportprijs was voor Jan Nijmeijer uit Oldemarkt van Start’78.

Echtpaar Wolter de Lange en Natasja van Dalen ontvingen de Rein Gaal Bokaal uit handen van Remi Gaal. Ze doen aan ultra trail running. De prijzen werden uitgereikt in een voor een derde gevulde Meenthe theaterzaal, waar sprake was van een goede sfeer. Dat er slechts 200 bezoekers in de zaal mochten heeft alles te maken met de geldende coronaregels. Het gala was echter prima in de eigen huiskamer te volgen via lokale omroep Slos.

Nieuws

menu