Steenwijkerland sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

De samenwerking tussen Steenwijkerland en Meld Misdaad Anoniem is ondertekend door burgemeester Rob Bats (r) en Marc Janssen, van Meld Misdaad Anoniem.

De samenwerking tussen Steenwijkerland en Meld Misdaad Anoniem is ondertekend door burgemeester Rob Bats (r) en Marc Janssen, van Meld Misdaad Anoniem. Foto: Bergsma Photography

De gemeente Steenwijkerland heeft een overeenkomst gesloten met de organisatie Meld Misdaad Anoniem. Die stuurt alle meldingen van verdachte zaken in de gemeente direct door. Dat gebeurt zonder persoonsgegevens.

Meldingen kunnen gaan over zaken als mishandeling, overvallen, fraude, drugs, brandstichting of bijvoorbeeld wapenhandel. Meld Misdaad Anoniem is geen politie. Het is een onafhankelijke organisatie die meldingen alleen doorgeeft aan haar partners, in dit geval de gemeente Steenwijkerland.

Geen persoonlijke gegevens

Wie een melding doet wordt niet gevraagd naar naam, adres en telefoonnummer. Op die manier kan een melder zijn verhaal doen en anoniem blijven. Een mogelijke dader weet doordoor niet wie er gebeld heeft. Dat kan fijn zijn als de melder de dader persoonlijk kent, of wanneer de melder als enige getuige is van een misdrijf en daar een onprettig gevoel door heeft.

Veilig doorsturen

Als Meld Misdaad Anoniem vindt dat de gemelde informatie duidelijk is en de melding anoniem doorgestuurd kan worden, dan wordt de informatie op een veilige manier aan andere organisaties gestuurd. Denk hierbij aan de gemeente, politie, de Koninklijke Marechaussee, het fraudeloket van het Verbond van Verzekeraars, de AIVD en de Rijksrecherche.

Altijd bereikbaar

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via het telefoonnummer 0800 - 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Meldingen kunnen ook gedaan worden via de website .

Geen politielijn en geen 112

Meld Misdaad Anoniem is een meldpunt voor misdaad en criminaliteit. Wanneer er met spoed een ambulance, brandweer of politie nodig is, bel dan het alarmnummer 112. Voor niet spoedeisende hulp van de politie is het telefoonnummer 0900 – 88 44.