Steenwijkerland tekent convenant Stapelbanen: zelf een fulltimebaan bij elkaar zoeken

Het project is een onderdeel van het Actieplan Werk(t). Foto: Gemeente Steenwijkerland

Steenwijkerland gaat een proef doen met de zogenoemde stapelbanen. In samenwerking met Werkcoöperatie de Middencirkel wordt gewerkt aan het project Stapelbanen. Dit project is een onderdeel van het Actieplan Werk(t) dat tot doel heeft om inwoners vakgericht op te leiden, te motiveren tot werk én arbeidsfit te houden.

Wethouder Trijn Jongman: „Met het ondertekenen van het convenant spreken wij de intentie uit om binnen onze gemeente een aantal stapelbanen te realiseren. Dat wil zeggen het stapelen van meerdere parttime dienstverbanden tot een fulltime dienstverband. Daarbij moeten we wel een aantal moeilijkheden oplossen. Want wanneer iemand twee arbeidscontracten bij twee werkgevers heeft, dan heeft hij of zij namelijk niet alleen te maken met meerdere loonstroken en verschillende betaalmomenten. Maar ook met bijvoorbeeld roosterproblemen en minder ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.”

Daarom gaat de gemeente een samenwerking (pilot) aan met Werkcoöperatie de Middencirkel om te bekijken hoe deze problemen opgelost kunnen worden.

Puzzelmodule

Daarnaast wordt een innovatieve puzzelmodule ontwikkeld die het voor werknemers mogelijk maakt om zelf hun stapelbaan bij elkaar te ‘puzzelen’. Werkgevers geven hun vacatures, werkzaamheden of taken door met de strikt noodzakelijke kwalificaties en bijbehorende salaris. Toekomstige werknemers kunnen vervolgens op basis van hun individuele privésituatie, competenties, interesses en diploma’s zelf hun stapelbaan bij elkaar puzzelen. „Werknemers krijgen meteen te zien wanneer aanvullende opleidingen of cursussen gevolgd moeten worden en de puzzelmodule geeft ook direct duidelijkheid over het maandsalaris”, aldus Trijn Jongman.

Het project Stapelbaan duurt 1 jaar, te weten van 1 september 2021 tot 1 september 2022. Een projectregisseur begeleidt en onderhoudt gedurende deze periode de contacten tussen de Werkcoöperatie, werkgevers en de gemeente.

Werkgevers en werknemers die geïnteresseerd zijn in het project Stapelbanen kunnen contact opnemen met joel.assenberg@steenwijkerland.nl.

Meer informatie is te vinden op de site van de gemeente Steenwijkerland.

Nieuws

menu