Steenwijkerlandse strooiploeg klaar voor nieuw winterseizoen. Vanaf woensdag gratis strooizout afhalen

De zoutloods in Wanneperveen.

De zoutloods in Wanneperveen. Foto: Wilbert Bijzitter

De zoutloods is gevuld, de overzichtskaart met strooiroutes bijgewerkt en de strooiwagens hebben een onderhoudsbeurt gehad. De gemeentelijke strooiploeg is daarmee klaar voor de komende winter.

Vanaf 1 november is het gladheidsseizoen begonnen en dus zijn er de afgelopen periode de nodige voorbereidingen gedaan. Het vaststellen van de strooiroutes is daar een onderdeel van. Wethouder Marcel Scheringa: „Elk jaar kijken we of er aanpassingen nodig zijn. Dat doen we aan de hand van vragen of opmerkingen van inwoners en ook op basis van ervaringen van de strooiploeg in het jaar ervoor. Daarnaast kijken we naar de actuele situatie: zijn er veranderingen waarmee we in onze strooiroutes rekening moeten houden. De bijgewerkte en vastgestelde strooiroutes zetten we per kern op de gemeentelijke website zodat iedereen ze kan bekijken.” Voor het strooien van de wegen in Steenwijkerland worden – als dat nodig is – naast de gemeentelijke strooiploegen ook lokale aannemers ingezet.

Zoutbakken

Op veel plekken in de gemeente zijn, in overleg met de Plaatselijke Belangen en Wijkverenigingen, zoutbakken geplaatst. Deze bakken zijn weer bijgevuld zodat omwonenden die delen van het gebied begaanbaar kunnen houden waar de strooiwagens niet kunnen komen. Daarnaast kunnen inwoners als stimulans om hun eigen trottoir schoon en veilig te houden, op een aantal dagen gratis strooizout ophalen.

Gratis strooizout afhalen

Op de volgende dagen in november kunnen inwoners van Steenwijkerland gratis strooizout afhalen (maximaal 5 kilo per persoon):

Woensdag 24 november en woensdag 1 december van 09.00 tot 15.00 uur bij de werf in Steenwijk

Dinsdag 30 november van 08.15 uur tot 12.15 uur tijdens de weekmarkt in Vollenhove

Donderdag 2 december van 09.00 tot 12.00 uur bij de marktstandplaatsen in Oldemarkt

De gemeente vraagt iedereen om ook bij het ophalen van het strooizout te denken aan de coronamaatregelen en onderling 1,5 meter afstand te houden.