Steenwijkerwold Inside Live vanuit Gelderingen met pub-quiz, sketches en muziek

Naast voetbalvragen is er ook een muziekronde waarbij Frits en Jan Hein  van The Moonshine Ramblers een rondje intro's ten gehore brengen. Foto: Andre Meijer

Voetbalvereniging Steenwijkerwold werkt aan een online live spektakel. Het gaat om de tweede editie van ‘Steenwijkerwold Inside Live’. Ook deze editie komt op zaterdag 6 maart live vanuit Hotel Gelderingen en begint om 20.00 uur.

Het spektakel duurt tot ongeveer 23.00 uur. Corona met al zijn beperkingen maakt ook creatief, zo blijkt. „Onze online Oudejaarsuitstuif van 30 december was een succes. Corona duurt maar voort, en daarom hebben we als club besloten om nog een keer op een grootse manier online te gaan”, aldus de evenementencommissie en het bestuur van de rood-zwarten.

Het online programma is veelzijdig. „Naast een Pub-quiz zijn er sketches van Thomasvaer en Pieternel, een muzikale introronde door Frits en Jan Hein van de in de regio bekende The Moonshine Ramblers, en uiteraard de VI-tafel. „Om mee te kunnen doen heb je een apparaat nodig waarop je naar YouTube link kunt kijken, een telefoon met WhatsApp en een apparaat waarop je mails kunt opstellen en ontvangen.” Aanmelden kan alleen via een speciaal daarvoor in het leven geroepen formulier. Dat staat op www.svsteenwijkerwold.nl/inside .

Pub-quiz

De Pub-quiz is een onderdeel van het avondvullende programma. „Anders dan in de vorige editie zullen de vragen in deze quiz minder over het verleden van Sv Steenwijkerwold gaan, maar meer over het heden.” Team Stad is titelverdediger. „Maar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Iedereen maakt immers kans om te winnen.” Naast voetbalvragen is er ook een muziekronde waarbij Frits en Jan Hein van The Moonshine Ramblers een rondje intro’s ten gehore brengen.” Het roemruchte duo Thomasvaer en Pieternel, dat vroeger furore maakte op de Nieuwjaarsinstuif van de club, keert eenmalig terug om een aantal leden op een vrolijke manier ‘op de hak te nemen’. Deze keer kruipen Erik Dingerdis en Kor Westerveen in de huid van dit spraakmakende duo. Mensen die een bijzondere anekdote hebben voor het duo, mogen die mailen naar info@deplanmadame.nl . „Zo krijg je misschien een kans om je teamgenoten in de spotlights te zetten.”

VI Tafel ontbreekt niet

En uiteraard mag de VI-Tafel niet ontbreken. „Met onze eigen Wilfred Genee, René van der Gijp, Hélène Hendriks en Johan Derksen. Zij leiden de kijkers op deskundige wijze door de gebeurtenissen van de avond en voorzien alles van commentaar.” Bestuur en evenementencommissie hopen op een mooie deelname van leden, donateurs en anderen die de club een warm hart toedragen. „Het belooft een sprankelend programma te worden, wat je eigenlijk niet mag missen. Leden en donateurs kunnen zich gratis aanmelden.” Dat moet voor 1 maart via het formulier www.svsteenwijkerwold.nl/inside .

„Bij je aanmelding heb je de keuze om een drankpakket te bestellen bij Hotel Gelderingen. Hiermee steun je één van de sponsors en omlijst je je avond direct met wat lekkers.”