Steenwijkerwold verwelkomt Sinterklaas

Sinterklaas in Steenwijkerwold. Om beurten kregen de kinderen een cadeautje van de Sint in Hoogthij. Foto: Sieb van der Laan

Sinterklaas is zaterdag 27 november met een grote groep pieten aangekomen in Steenwijkerwold. Door corona was de intocht anders dan andere jaren.

Sint werd niet op het Woldplein onthaald, maar hij werd met zijn hoofdpiet en voor Steenwijkerwold nieuwe pieten rondgereden in een mooie koets (van Horse Experience Center Oldemarkt) die werd voortgetrokken door 2 Friese paarden. Een prachtig schouwspel.

Het geheel werd opgevrolijkt door een groep pieten op scooter, motor met zijspan en een duofiets. Vooral de pieten op de motor met zijspan maakten er een waar spektakel van. Ze vergaten af en toe dat er drie wielen in plaats van twee wielen onder het voertuig zat, dus kwam de zijspan af en toe gevaarlijk omhoog. Het mocht de ‘stuntpieten’ niet deren.

Sleutels

Na de rondtoer door Steenwijkerwold kwam de Sint met zijn gevolg aan bij Hoogthij. Daar werden ze welkom geheten door spreekstalmeester Bennie Daan. Sint beloofde Bennie dat alle kinderen van Steenwijkerwold de schoen mochten zetten. Sint zou door de schoorsteen komen of via de voordeur, want hij had immers alle sleutels van Steenwijkerwold van Bennie Daan gekregen.

Cadeautjes

Na het korte welkomstwoord bij Hoogthij, ging de Sint naar binnen. Daar moest hij eerst bij de gastvrouw Lucy Wink zijn corona QR code laten scannen.Toen Lucy een groen vinkje kreeg, mocht de Sint naar binnen. In de grote zaal stond een mooie bank voor de Sint klaar, zodat hij alle kinderen van het dorp coronaproof kon ontvangen. De kinderen mochten in kleine groepjes met eigen broertje(s) en of zusje(s) met papa en of mama naar binnen om op afstand de Sint te begroeten of een liedje voor hem te zingen. Er waren ook kinderen die de Sint een high five of een boks gaven. De Sint was blij dat hij alle kinderen van Steenwijkerwold weer live kon zien en had daarom ook voor een ieder een cadeautje mee genomen. Deze cadeautjes werden door de pieten uitgedeeld.


Het bestuur van Vereniging Dorpsbelang Steenwijkerwold kijkt terug op een geslaagde middag en bedankte alle vrijwilligers voor de ondersteuning en hulp voor het doen slagen van de sinterklaasintocht 2021.

Nieuws

menu