Steenwijkerwold wordt steeds groener: Krullebossie krijgt ware vlinderidylle

Meer dan 50 fruitboompjes, klimplanten en struikjes werden geplant in het Krullebossie. foto: Ver. Dorpsbelang Steenwijkerwold

Een plek waar vlinders en insecten vrijuit en volop hun gang kunnen gaan. De vlinderidylle in Steenwijkerwold krijgt al meer en meer vorm. Het insectenhotel staat, het wilde bloemenmengsel was al gezaaid.

Zo wordt het dorp een stuk groener. En dat past perfect binnen de nieuwe dorpsvisie die onlangs werd gepresenteerd. „Dit spreekt de mensen in een dorp meteen aan. Iedereen wil vergroening, ter voorkoming van onder meer hittestress en tegen verstening”, vertelt Ingrid ten Berge- op de Weegh namens vereniging Dorpsbelang Steenwijkerwold.

De inwoners van Steenwijkerwold lopen er warm voor

„In het kader van de visie is dit ook belangrijk. We hebben hiermee direct een goed punt te pakken. Aan de reacties op sociale media te zien lopen mensen hier warm voor”, zegt ze.

Vrijwilligers zijn druk bezig geweest in het bos. Ook de basisscholen worden betrokken bij het initiatief. Een wild bloemenmengsel was al gezaaid en er zijn boompjes en klimplanten gepland. De natuur mag het gaan overnemen.

Uit de onlangs gehouden optrommelactie is een werkgroep “Natuur en milieu” ontstaan die afgelopen vrijdag naar hartenlust van start kon gaan: hiermee leek de aftrap van de dorpsvisie al min of meer - zij het officieus - te zijn begonnen.

„De klus was dan ook snel geklaard: meer dan 50 fruitboompjes, klimplanten en struikjes werden afgelopen vrijdagochtend geplant.

Educatieve functie

Naast een park- heeft het Krullebossie ook een educatieve functie. De ligging van de vlinderidylle is nu ook onderdeel en opgenomen in het 7,5 km lange wandelroute het: “Wolds ommetje”.

Inwoners willen graag investeren in een groen karakter van het dorp, de vergroening gaat dan ook volledig op in het glooiende groen omliggende landschap.

Nieuws

Meest gelezen

menu