JY doet mee met Landelijke Opschoondag Nederland Schoon op zaterdag 19 maart.

Zaterdag 19 maart is de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Stichting JY zet zich hier ook actief voor in en nodigt iedereen uit Vollenhove en omgeving uit om in de ochtenduren mee te helpen. Foto: eigen foto

Snoeppapiertjes, lege blikjes of stukjes plastic. Al dit afval en meer zwerft overal om ons heen. In onze bermen, langs fiets- en wandelpaden, maar ook gewoon op straat. Zaterdag 19 maart is de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Stichting JY zet zich hier ook actief voor in en nodigt iedereen uit Vollenhove en omgeving uit om in de ochtenduren mee te helpen.

JY doet het niet alleen, dit initiatief wordt opgepakt met diverse ervaren ‘afvalteams’ uit Vollenhove en de Leeuwte.

„Ons team van Pand 17 is regelmatig al in de haven of het park van Vollenhove te vinden om deze plekken mooi schoon te houden. De omgeving waarin we leven is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Als Stichting JY vinden we het belangrijk om die leefomgeving schoon, groen en duurzaam te houden”, zegt Els Dikken van JY. „Om die reden doen we mee met de Landelijke opschoondag. En dat doen we het liefst samen met mede-inwoners van Vollenhove. Wij vragen slechts een paar uurtjes van ieders tijd in de ochtenduren. Daarvoor in de plaats zorgen wij voor de benodigde spullen, krijg je er een dosis gezonde buitenlucht bij én natuurlijk de gezelligheid van alle andere deelnemers.”

Ben je alleen, dan is dat geen probleem: „Vele deelnemers zijn ongetwijfeld in voor een praatje. Door dit samen te doen, houden we Vollenhove schoon en leer je je mede-opruimers beter kennen. „

Starten bij Pand 17

Hoe doe je mee? Op zaterdag 19 maart wordt de ochtend gestart bij Pand 17 aan de Weg van Rollecate 17a in Vollenhove om 09.30 uur met koffie of thee met lekkers. Om 10.00 uur wordt opgesplitst in kleinere groepen, krijgen de deelnemers het benodigde opruimmateriaal en gaan ze aan de slag op allerlei plekken in Vollenhove. Rond het middaguur wordt al het verzamelde afval weer naar het startpunt gebracht. Ter afsluiting is er eigengemaakte soep met broodjes, met de complimenten van Pand 17.

Kinderworkshop ‘Afvalmonsters’

Voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd organiseert Pand 17 op zaterdagmiddag 19 maart om 13.00 uur een kinderworkshop ‘Afvalmonsters’. Uiteraard is dit restmateriaal en afval schoon zodat er naar hartenlust mee kan worden geknutseld en geëxperimenteerd.

Deze knutselworkshop waarbij gerecyclede creaties worden gemaakt is voor jeugd onder de 13 jaar uit Vollenhove of omgeving. Aanmelden kan bij info@pand-17.nl.

Blijvend afvaldepot zwerfafval

Het opruimen van zwerfafval stopt wat JY betreft niet na 19 maart. Vanaf nu gaan ze vanuit Pand 17 elke week op maandagmorgen om 9.30 uur op pad. De oproep is: Sluit aan wanneer je kunt. Ga je liever zelf op pad, dan kun je van maandag t/m vrijdag bij Pand 17 materialen lenen en het ingezamelde afval ook weer inleveren. Pand 17 wordt voor dit soort activiteiten het uitgifte- en verzamelpunt van zwerfafval van Vollenhove. „Zo maken we het opruimen nog makkelijker en houden we met zijn allen onze buurten en wijken schoon”, zegt Els Dikken.

Nieuws

menu