Stichting Textiel Festival Weerribben is weer uit de startblokken

Textielkunstenaars uit het hele land laten hun werk zien, op 10, 11 en 12 juni volgend jaar. foto; Textiel Festival Weerribben

Op 10 , 11 en 12 juni volgend jaar gaat de vierde editie van het Textiel Festival Weerribben van start. Thema deze keer is POP-UP! Op achttien locaties is weer veel moois te zien. Textielkunstenaars uit het hele land laten hun werk zien, workshops worden gegeven door professionals voorafgaande aan het festival, er zijn demonstraties en wederom is er een textielmarkt in Dalzicht in Oldemarkt op de zaterdag en zondag.

De organisatie van dit alles is in volle gang. In aanloop naar het festival worden er ook drie workshops georganiseerd om mensen met textiele technieken in aanraking te laten komen. De eerste twee worden in de Kringloopwinkels in Tuk en Vollenhove gegeven; de derde wordt gegeven in de Woldschool in Steenwijkerwold.

Workshops

Workshop 1 en 2: ‘Maak het nieuw, maar anders!’ in de Kringloop in Tuk/Steenwijk en in Vollenhove

Stichting Textiel Festival Weerribben is een samenwerking aangegaan met de Kringloop in Tuk en Vollenhove. Vanaf januari tot eind mei 2022 vindt er in de Kringloopwinkels een uitgebreide workshop plaats gedurende 10 weken (eens per twee weken). Met bestaande materialen van textiel, wol, garen, knopen etc. gaan we aan de slag om nieuwe dingen te maken van bestaand materiaal. Dat kan van alles zijn; poppen, tassen, kussens, kleding, mooie objecten om naar te kijken etc. Er kunnen maximaal 8 deelnemers per Kringloop worden toegelaten. Uitgekozen werkstukken worden tentoongesteld tijdens het Textiel Festival Weerribben. Er is professionele begeleiding.

Kringloop Tuk/Steenwijk: op woensdag van 10.00-12.00 uur, 12-26 jan, 9-23 feb, 9-23 maart, 6-20 april en 4-18 mei.

Kringloop Vollenhove: op vrijdag van 13.30-15.30 uur van 14-28 jan, 11-25 feb, 11-25 maart, 8-22 april, 6-20 mei. Deelname: Gratis.

Opdracht om mee te doen: spaar textiel, wol, kralen, borduurgaren, knopen en alles wat opnieuw gebruikt kan worden om iets nieuws van te maken op het gebied van textiel. Opgeven en inlichtingen: via textielmarkt@textielfestivalweerribben.nl

Workshop 3: Naaicursus voor beginners (kennismaken met de naaimachine en eenvoudige stukken) maken 10 lessen o.l.v. Esther de Boer, afgestudeerd naailerares. Wanneer: op dinsdagavond 1 februari 2022 (19.30-21.30 uur) 1 x per week of dinsdagmiddag 1 februari 2022 (13.30-15.30 uur) 1 x per 14 dagen in de Woldschool, Holtinghe Campweg 1, Steenwijkerwold. Kosten: €15,-- per les. Dit is inclusief koffie/thee en iets lekkers.

De gemaakte stukken kunnen worden tentoongesteld tijdens het festival. Liefst zelf naaimachine meenemen.

Opgeven of inlichtingen: textielmarkt@textielfestivalweerribben.nl of estherdeboer2101@gmail.com.


Nieuws

menu