Stilte na de storm: ‘We zijn nog steeds bezig om Oekraïners te helpen’

Toen Goos en Yolanda van Putten ruim een half jaar geleden twee vakantiewoningen kochten op Residence De Eese voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen, zaten zij midden in de storm. Van alle kanten kwam hulp en ondersteuning voor de mensen die op de vlucht waren voor de oorlog.

Goos en Yolanda van Putten en hun stichting KiDiNo zijn nog dagelijks bezig voor de Oekraïense vluchtelingen.

Goos en Yolanda van Putten en hun stichting KiDiNo zijn nog dagelijks bezig voor de Oekraïense vluchtelingen. Foto: Wilbert Bijzitter

Nu is het rustig. De oorlog is er nog steeds in alle hevigheid, maar, zo merken Goos en Yolanda, mensen hebben andere zorgen aan hun hoofd. „De Oekraïners zijn wat op de achtergrond geraakt”, zegt Goos, zittend aan de keukentafel in hun huis in De Bult. „Wij zijn nu bezig in het klein voor hen.” De mensen die in de huisjes wonen die het echtpaar heeft gekocht met geld van de stichting KiDiNo zijn aan het werk en gaan naar school. Ook is er gezinsuitbreiding bij een van de families. „Ze hebben een dochtertje gekregen”, vertelt Yolanda en laat een foto van de pasgeboren baby op haar telefoon zien.

Kliniek in de vergaderzaal