Stof&Stiel start in oktober met nieuwe cursussen vilten en naaien

Een vilten bloemstukje uit de cursus vilten.

Een vilten bloemstukje uit de cursus vilten. Foto Atelier Stof&Stiel

In het atelier van Stof&Stiel aan de Koningin Julianaweg 14 gaan op vrijdagochtend 7 oktober en maandagavond 10 oktober viltcursussen van start, bestaande uit vier lessen in verschillende vilttechnieken.

„Tijdens deze cursussen ga je werken in zowel de droge als natte vilttechniek,” vertelt Helma Lok-Hörnemann. „Je leert vilten op het platte vlak, om een mal/ballon, stofjes en vezels in het vilt te verwerken. Je leert dat de ene wol soort meer krimpt dan de andere soort en hoe dat je dan de krimp moet berekenen. Kortom: vele aspecten van het vilten komen aan bod. Deze cursussen zijn zowel voor mensen met als zonder viltervaring.”

Daarnaast start Helma in het atelier op dinsdagavond 11 oktober en donderdagochtend 13 oktober met een nieuwe naaicursus voor beginners. „Denk je al een tijdje na over het volgen van naailessen en het zelf leren maken van eigen kleding? Deze naaicursus van tien lessen is voor een aantal leerlingen, dat wekelijks de lessen volgt bij Stof&Stiel, de eerste stap geweest. Je zult tijdens deze cursus alle informatie krijgen over: hoe een naaimachine werkt, maat nemen, patronen overnemen en eventueel aanpassen, en het kledingstuk in elkaar zetten.”

Atelier Stof&Stiel is geopend op dinsdagmiddag van 13.30 tot 17.30 uur en op afspraak. Zie voor informatie: www.stofenstiel.nl of bel met 06-47458716.