Strooiploeg is er klaar voor

Ook voertuigen van Hellinga worden bij extremer winterweer ingezet.

Ook voertuigen van Hellinga worden bij extremer winterweer ingezet. Archief Arnaud Vaartjes

De strooiploeg van de gemeente Steenwijkerland is klaar voor het komende winterseizoen. De zoutvoorraad is op peil en de strooiroutes zijn geactualiseerd.

Wethouder Melvin Smit: „De ploeg die bij gladheid onze wegen begaanbaar houdt, staat al vanaf eind oktober paraat. Tot nu toe was het niet nodig. Voor de komende dagen worden lagere temperaturen verwacht. En dan zijn we natuurlijk extra alert op gladheid. We strooien preventief. Dat betekent: nog voordat het glad wordt. Het kan dus zomaar zijn dat de strooiploeg binnenkort uitrukt.” De strooiroutes en veelgestelde vragen en antwoorden over de gemeentelijke gladheidbestrijding zijn te vinden op www.steenwijkerland.nl/gladheidbestrijding .

Elk jaar stelt het college van B&W het uitvoeringsplan voor gladheidbestrijding vast. De afgelopen jaren is gebleken dat de winters soms wat langer doorlopen. Daarom is het seizoen waarin de strooiploeg 24 uur per dag klaar staat om de gemeentelijke wegen zo goed mogelijk begaanbaar te houden, verlengd tot 15 april 2023. Dit jaar is er een kleine aanpassing in de strooiroutes. Vanwege de komst van de nieuwe basisschool De Punter in Giethoorn, wordt de route naar de voormalige scholen aan De Wilgen en de Bartus Warnersweg (het doodlopende deel) vanaf dit jaar niet meer in de eerste strooiroute meegenomen.

Inwoners kunnen gratis strooizout ophalen

Ook dit jaar kunnen inwoners gratis strooizout ophalen. Zij kunnen dat gebruiken om de stoep bij hun eigen woning begaanbaar te houden. Dit kan op de volgende dagen:

Woensdag 23 november van 9.00 tot 12.00 uur op de Stadswerf in Steenwijk (Oevers 5)

Donderdag 24 november van 9.00 tot 12.00 uur op de weekmarkt in Oldemarkt

Dinsdag 29 november van 9.00 tot 12.00 uur op de weekmarkt in Vollenhove

Woensdag 30 november van 13.00 tot 15.30 uur op de Stadswerf in Steenwijk (Oevers 5)