Studiebijeenkomst met ds. Henk Poot in Oldemarkt over ‘Israël en het Johannesevangelie’

Henk Poot. Foto: Henk Visscher

Op donderdag 9 maart 2023 is er in Oldemarkt een studiebijeenkomst met spreker ds. Henk Poot namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: ‘Israël en het Johannesevangelie’.

Er wordt wel gezegd dat geen evangelie zo pro-joods is en geen evangelie zo anti-joods. Hoe zit dat eigenlijk met de Joden in het evangelie van Johannes? En wie is deze volgeling van Jezus en waarom laat hij allerlei andere dingen zien dan de andere evangelisten? Wie zich er in verdiept ontdekt de bijzondere en prachtige boodschap van dit evangelie voor Israël. Omdat in Johannes de feesten een belangrijke rol spelen, wordt ingegaan op de betekenis van het Loofhuttenfeest.

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan, zoals ‘De Knecht des Heren’ , ‘Abraham, een vriend van God’ , ‘Jozef, een Messiaanse geschiedenis’ en ‘Uittocht’ over het evangelie van Johannes. Ds. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

De bijeenkomst vindt plaats in gebouw De Ontmoeting, Marktplein 9 in Oldemarkt. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Nieuws

menu