Survivalrun Vollenhove begint met speciale Kidsrun op vrijdag

Een deelnemer van een eerdere editie Survivalrun Veno in the Wetlands.

Een deelnemer van een eerdere editie Survivalrun Veno in the Wetlands. Simon in 't Veld

In Vollenhove gaat komende zaterdag de survivalrun Veno in the Wetlands van start. Er zijn twee afstanden waarover de 1200 deelnemers de strijd aangaan met de elementen en de hindernissen die zijn aangelegd. Er is een parcours over een afstand van 5 en 8 kilometer uitgezet. Speciaal voor kinderen is op vrijdag een kidsrun, en daar heeft een recordaantal van 300 deelnemers zich ingeschreven.

Ook op de zaterdag doet jeugd mee, in de leeftijd van 15-17, maar zij starten apart. Zij gaan 9.30 uur als eersten de baan op. Daarna worden per wedstrijdcategorie de andere deelnemers op het parcours gestart. De laatste groep, de recreanten, start om 12.20 uur.

De start en de finish van de survivalrun in Vollenhove zijn bij zalencentrum de Burght. De organisatie heeft naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen de finish ook naar het terrein bij de Burght verplaatst om de controle op het coronatoegangsbewijs te kunnen doen op één locatie.

Vrijdag kidsrun voor basisscholen uit de buurt

De kidsrun op vrijdag is voor kinderen van groep 5 en 6 van de basisscholen uit de omgeving. Scholen uit Vollenhove, Sint Jansklooster, Marknesse, Steenwijk, Steenwijkerwold, Oldemarkt en Wanneperveen doen mee. Het parcours is uitgezet in en rond het sportpark en gaat ook over de survivalbaan. De leerlingen proberen de hindernissen zoveel mogelijk te doen, maar plezier en lekker bewegen staan voorop.

Informatie over survivalrun Veno in the Wetlands staat op www.survivalrunvollenhove.nl