TONK-regeling (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) is verlengd

Stichting Vizier krijgt extra geld. Foto: Mediahuis Noord

De gemeente Steenwijkerland heeft de TONK-regeling verlengd. TONK staat voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. De regeling is er voor iedereen: inwoners, ondernemers en zzp-ers. De regeling gold tot 30 juni maar is nu verlengd tot en met 30 september.

Wethouder Trijn Jongman: „Iedereen die het door de coronacrisis de vaste lasten niet meer kan betalen kan in principe een beroep doen op de TONK-regeling. Bijvoorbeeld omdat iemand minder inkomen heeft, zijn baan heeft verloren of minder werk heeft. Als er daardoor problemen ontstaan met bijvoorbeeld het betalen van de huur of hypotheek, de energierekening of andere noodzakelijke kosten dan kan gebruik worden gemaakt van de TONK. Het is een regeling die ondersteuning biedt in tijden van financiële nood.”

Steenwijkerland kiest voor een ruime invulling van ondersteuning. Als het besteedbaar inkomen lager is dan € 750,- per maand kunnen inwoners voor de TONK in aanmerking komen. Daarbij gelden onder meer de volgende voorwaarden:


- De TONK is een tijdelijke tegemoetkoming voor maximaal 9 maanden.

- De TONK kan tot en met 30 september 2021 aangevraagd worden voor de maanden dat een aanvulling op het inkomen noodzakelijk is.

- Het (gezamenlijk) inkomen is met tenminste 30% gedaald door de coronacrisis.

- Het besteedbaar inkomen is lager dan € 750,- per maand. Dat is het inkomen min de huur (inclusief servicekosten), hypotheekrente en energiekosten.

Nieuws

menu