Taart van de Week voor Roel en Monica

Willy Meijerink overhandigt de verraste Roel en Monica Wijma de taart.

Willy Meijerink overhandigt de verraste Roel en Monica Wijma de taart. Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze week naar Monica en Roel Wijma van Romofashion.

De afgelopen weken zijn er heel veel initiatieven opgezet om geld en goederen in te zamelen voor de zwaar getroffen inwoners van Oekraïne, na de brute inval door het Russische leger. Zo ook bij de Landerijen in Oldemarkt, waar vrijwel direct stapels met broeken, truien, dekens, dekbedden, handdoeken, toiletartikelen en babyspullen in het dienstencentrum werden verzameld door de inwoners van Oldemarkt en omstreken. Het was zoveel, dat het dienstencentrum gewoon uitpuilde.

De grootste bijdrage voor de inzameling was afkomstig van Roel en Monica Wijma van Romofashion aan de Hoofdstraat 22 in Oldemarkt. Zij doneerden meer dan 1500 gloednieuwe kledingstukken. „Die zijn door corona hier blijven hangen. We kunnen de kleding aan een opkoper verkopen, maar nu gaat het naar een goed doel,” aldus Roel en Monica. „Het gaat nu naar een plek waar het echt nodig is.” Warme hoodies, jassen, truien, broeken, korte broeken en T-shirts: er zat van alles bij. Alle nieuwe kleding van Romofashion ging tegelijk met de door de Oldemaarkers gedoneerde spullen op 4 maart in de vrachtwagen van Wolter Koops uit Zeewolde, die alles naar Polen heeft gebracht voor de uit Oekraïne gevluchte oorlogsslachtoffers.

Dorpsgenote Willy Meijerink vindt het fantastisch dat de inwoners van Oldemarkt zo gul allemaal voor Oekraïne gedoneerd hebben, en met name de spontane bijdrage van Roel en Monica met de spontaan de nog nieuwe kleding inbracht. Als symbolisch gebaar voor alle hulpinzamelingsacties voor de Oekraïnse oorlogsslachtoffers, overhandigde Willy de Taart van de Week aan een totaal verraste Roel en Monica.