Taart van de Week voor biljarttopper Bertie de Jonge uit Blokzijl

Bertie de Jonge (met licht blauwe jas) ontvangt de taart van de week. Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze week naar Bertie de Jonge uit Blokzijl.

„Binnen onze biljartclub in Blokzijl hebben wij een lid van 79 jaar die al sinds jaar en dag spelleider/wedstrijdleider is van de zogenoemde BC1 biljartcompetitie, waaraan biljartverenigingen uit de regio meedoen, waaronder Blokzijl, Wanneperveen, Steenwijkerwold, Kuinre en Giethoorn,” schreef voorzitter Bert Struijlaart van de Biljartvereniging Blokzijl.

„Dit is zeer tijdrovend werk, want hij moet jaarlijks een wedstrijdschema maken en vervolgens wekelijk de uitslagen van meerdere wedstrijden verwerken in een lijvig Exceldocument en ook steeds controleren of alle wedstrijdformulieren correct en volledig zijn ingevuld. Om die reden willen wij als bestuur van de biljartvereniging deze man eens extra in het zonnetje zetten. Behalve dat hij tot 1 juni wedstrijdleider bij de externe BC 1 competitie is geweest is hij overigens ook meer dan 10 jaar bestuurslid (secretaris) geweest van de biljartvereniging Blokzijl. Om gezondheidsredenen heeft hij deze taak inmiddels neergelegd, maar blijft hij vooralsnog wel zijn taak voor de externe competitie vervullen, zolang zijn gezondheid dat toelaat. Graag zouden wij dan ook Bertie de Jonge in aanmerking willen laten komen voor de Taart van de Week, in verband met zijn jarenlange verdiensten voor het biljarten in onze regio. Als hij dan ook nog in de krant komt is dat extra leuk.”

De heer De Jonge werd door de voorzitter afgelopen week met een smoes naar De Vierhoek gelokt en daar werd hij verrast met de taart door de bestuursleden, naast voorzitter Bert Struijlaart zijn dat Hans Leurink (penningmeester), Martin Damhuis (secretaris) en Henk Mooiweer (lid).

Nieuws

menu