Taart van de Week voor de Aanschuiftafel

Wilma van Drogen, Roelie Hogenberg en Jeanine Pen krijgen de taart van een dankbare Jan Hanskamp.

Wilma van Drogen, Roelie Hogenberg en Jeanine Pen krijgen de taart van een dankbare Jan Hanskamp. Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze week naar de ‘Aanschuiftafel’ in Scheerwolde.

„Wekelijks wordt er op woensdagavond voor 8,50 euro een driegangen diner geserveerd in dorpshuis De Wielewaal,” vertelt Jan Hanskamp uit Muggenbeet. „De ene week wordt er gekookt door Roelie Hogenberg en Jeanine Pen, de andere week door Wilma van Drogen, beheerder van dorpshuis de Wielewaal met een assistente. Op dinsdag worden er inkopen gedaan en op woensdag wordt er gekookt. De rest van de week wordt er nagedacht over een nieuw menu.”

Aanvankelijk was het voor alleenstaanden, maar nu kunnen ook andere inwoners van Scheerwolde aanschuiven. De eerste nieuwe bewoners van Rietweelde zijn inmiddels al aangeschoven. Gemiddeld zijn er wekelijks 20 gasten. „Een bijzonder initiatief door vrijwilligers en een verrijking voor het maatschappelijk leven in Scheerwolde,” vindt Jan Hanskamp. „Een prachtig initiatief in een kleine dorpsgemeenschap, waarvan met veel enthousiasme door inwoners van Scheerwolde wordt genoten. Mijns inziens verdient dit initiatief bijzondere aandacht en heel veel waardering. Echt een ‘Taart van de Week’ waardig.” De dames namen dan ook aangenaam verrast de taart in ontvangst tijdens het aardappelen schillen in De Wielewaal.