Taart van de Week voor de huisarts

Huisarts Reinier de Groot nam namens zijn collega's van de praktijk de taart van de kinderen en hun meester in ontvangst.

Huisarts Reinier de Groot nam namens zijn collega's van de praktijk de taart van de kinderen en hun meester in ontvangst. Foto: Sieb van der Laan

De Taart van de Week, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28, Dorpsstraat 29 in Vledder en het Piet Soerplein 3 in Havelte, gaat deze week naar de huisartsenpraktijk Oldemarkt.

De Huisartsenpraktijk Oldemarkt kreeg met de uitreiking van de taart een steuntje in de rug van de kinderen van OBS de Slinge in Oldemarkt. Vorige week werden er in het land een week lang protesten gevoerd tegen de hoge werkdruk voor de huisartsen. De week werd afgesloten met een protest van huisartsen op het Malieveld in Den Haag.

De huisartsen en ondersteunende personeelsleden van de huisartsenpraktijk en van de apotheek te Oldemarkt waren echter ‘gewoon’ geopend voor hun clientèle. Ook deze huisartsenpraktijk heeft te maken met steeds meer administratieve taken. Deze taken gaan ten koste van de tijd die aan patiënten besteed kunnen worden.

„Dat we de huisartsen en hun collega’s waarderen mag wel eens gezegd worden,” vinden de Oldemaarkers. „En dat we waarderen dat ze gewoon geopend zijn, terwijl ze ook hadden kunnen protesteren verdient positieve aandacht.” De kinderen van OBS de Slinge vonden dit ook. „Ze hebben alle medewerkers van de praktijk een taart aangeboden om zo te laten weten dat ze begrijpen dat hun werk niet altijd makkelijk is en dat ook hun werkdruk best wel onder de aandacht gebracht mag worden. „Daarnaast zijn we dankbaar dat we als we ziek zijn geholpen worden door de mensen van de huisartsenpraktijk Oldemarkt!”